22 Νοε 2017

Το κάστρο της Τούμπας γίνεται ξανά απόρθητο!

Για τρίτη μόλις φορά εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ο ΠΑΟΚ ξεκινά πρωτάθλημα με 6 εντός έδρας νίκες και το
SDNA αναλύει τη σημασία της συγκεκριμένης επίδοσης η οποία επιτεύχθηκε... κεκλεισμένων των θυρών!Τα ματς ήταν πολλά. Πάρα πολλά για τον ΠΑΟΚ, που παρά το συγκεκριμένο μειονέκτημά του, πέτυχε το απόλυτο στην Τούμπα και από την ερχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση ο κόσμος του Δικεφάλου επιστρέφει και μπαίνει στην... εξίσωση για τη "μάχη" της κατάκτησης του τίτλου.
Κάποτε τον... πλήγωνε, κάποτε έφτασε στο σημείο να αποτελεί ακόμη και την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του Δικεφάλου. Φέτος ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να.... γιατρέψει την πληγή του και να μετατρέψει την αδυναμία του έναντι των αντιπάλων του, ως το μεγαλύτερο όπλο του. Η Τούμπα ορθοπόδησε και μετατράπηκε στο απόλυτο "φρούριο" των "ασπρόμαυρων".
Και τα νούμερα μοιάζουν αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας του ΠΑΟΚ. Από τους 21 βαθμούς που έχει συγκομιδή, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τους 18 στην έδρα του, έχοντας πετύχει το έξι στα έξι στην Τούμπα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, την ώρα που μεταμορφώνεται μακριά από το σπίτι του και δείχνει αδυναμίες που του κοστίζουν στην κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας εξασφαλίσει μόλις τρεις βαθμούς.
Ακόμη και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αρνήθηκε να χάσει!
Για πρώτη φορά, τη φετινή σεζόν, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Στρούγγη να βάζει από νωρίς δύσκολα στους "ασπρόμαυρους". Ο Δικέφαλος όμως έδειξε πως δύσκολα θα συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας βαθμών στην έδρα του και έφτασε στην ανατροπή, για το απόλυτο των νικών στην Τούμπα.
Την σεζόν 2017-2018 ο ΠΑΟΚ πέτυχε το έξι στα έξι στην Τούμπα με τον Δικέφαλο να νικάει κατά σειρά: Κέρκυρα (3-1), Παναιτωλικό (1-0), ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), Λαμία (4-0), Αστέρα Τρίπολης (2-0), Ατρόμητο (2-1).
Μόλις η τρίτη φορά...
Σε βάθος χρόνου, θα διαπιστώσει κανείς πως αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει ανάλογη επίδοση. Το σημείωσε τη σεζόν '88-89, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το... σπίτι του, ενώ χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια προκειμένου να φτάσει και πάλι σε ανάλογα νούμερα με συγκομιδή 18 βαθμών στους πρώτους έξι εντός έδρας αγώνες στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-14, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο τιμόνι του τον Χουμπ Στέφενς.
1988-89 κατά σειρά: Ηρακλής 2-1, Λάρισα 2-1, Πανιώνιος 2-1, Παναθηναϊκός 1-0, Εθνικός 5-1, Δόξα Δράμας 1-0
2013-2014 κατά σειρά: Ξάνθη (3-0), Πανιώνιος (4-1), Πλατανιάς (1-0), Παναθηναϊκός (2-1), Αστέρας Τρίπολης (2-0), Εργοτέλης (2-1)





sdna.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη