13 Ιαν 2018

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Λύκοι άρπαξαν σκύλο μέσα από αυλή στην Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης

«ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Προς: Υπουργεία:
Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Επίθεση λύκου σε δεσποζόμενο σκύλο σε αυλή σπιτιού στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης.
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης λύκων σε δεσποζόμενο σκύλο σε αυλή σπιτιού στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης. Όπως κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του σκύλου, κυρία Χρυσα Χ , η οποία διαμένει σε κεντρικό δρόμο στη Νέα Μεσήμβρια, στις 23.30 το βράδυ, άκουσε τον ηλικιωμένο σκύλο που είχε στην αυλή του σπιτιού της να γαυγίζει παράξενα. Άμεσα, βγήκαν στην αυλή η κυρία Χρυσα , ο σύζυγος και ο γαμπρός της οι οποίοι είναι κυνηγοί και αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα.
Δύο λύκοι, είχαν αρπάξει το σκύλο τους μέσα από το σπιτάκι του και τον έσερναν έξω από την αυλή του σπιτιού. Με τις φωνές των ανθρώπων οι λύκοι κοντοστάθηκαν και τελικά άφησαν το άτυχο σκυλί, το οποίο όπως διαπίστωσαν οι ιδιοκτήτες του ήταν ήδη νεκρό.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει τα μέγιστα την αλλαγή συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια τους λύκους. Αλλαγή συμπεριφοράς, η οποία σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή τους αύξηση και την επέκταση της γεωγραφικής τους εξάπλωσης, διαμορφώνει συνθήκες ιδιαίτερα απειλητικές όχι μόνο για τα παραγωγικά ζώα και τα κυνηγόσκυλα στην ύπαιθρο, αλλά και για οικόσιτα ζώα σε αυλές σπιτιών σε κατοικημένες πεδινές περιοχές, χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν απειλούνται πλέον και ανθρώπινες ζωές, ιδίως μικρών παιδιών.
Είναι προφανές πως η κατάσταση δεν αφήνει πλέον περιθώρια για παρερμηνείες, από αυτές στις οποίες επιδίδονται συστηματικά τα στελέχη συγκεκριμένων ΜΚΟ, οι οποίες βασίζουν τη χρηματοδότηση και την επιβίωση τους στην «σπανιότητα» του λύκου. Παρερμηνείες στις οποίες δυστυχώς επιδίδονται ακόμη και ανώτατα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας όπως ο κ. Μπόκαρης, ο οποίος αντί να προχωρήσει εδώ και καιρό σε καταγραφή πληθυσμού και ζημιών από τους λύκους, απαξιώνει προκλητικά κυνηγούς και κτηνοτρόφους που εδώ και καιρό θίγουν το ζήτημα της διαχείρισης του λύκου με αδιάσειστα στοιχεία.
Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλούνται άμεσα να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με το αν θα αναλάβουν επιτέλους κάποιες πρωτοβουλίες για το ζήτημα της διαχείρισης του λύκου ως οφείλουν θεσμικά και ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.»

kynoclub.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη