23 Φεβ 2018

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι δεν ψήφισε για την παραπομπή και των 10 για τη Novartis

Για «νοσηρό κλίμα λάσπης που ένθεν κακείθεν εκτοξεύεται προς όλες τις πλευρές» στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο ο
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
«Η ιστορία αυτή νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασιές, να ξεκολλήσει η χώρα από αυτή την ιστορία, μπαίνουμε σε μια πολύ νοσηρή κατάσταση» συμπλήρωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ενώ με νόημα πρόσθεσε ότι «εγώ μεγαλόστομες διακηρύξεις ποτέ δεν υιοθετώ.

Τα πράγματα πρέπει να έχουν τη σωστή τους διάσταση. Ουδέποτε υιοθέτησα υπερβολές και αφορισμούς και ούτε πιστεύω ότι είναι σωστή πρακτική αυτή».
Παρατήρησε, δε, ότι «το γεγονός ότι είναι ανεπαρκή τα στοιχεία (σ.σ. στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis) έτσι είναι η διαδικασία.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε, επίσης, ότι «δεν ψήφισα υπέρ της παραπομπής και των δέκα προσώπων» σε προανακριτική επικαλούμενος στη συνέχεια το μυστικό της ψηφοφορίας προκειμένου να μην κατονομάσει ποιο (ή ποια) ήταν το πολιτικό πρόσωπο που δεν ψήφισε.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ευρωβουλή όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, ο κ. Μιχαηλίδης ομολόγησε ότι «σαφώς και υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές που είχαμε να πάμε με το «όχι» στους δανειστές».
«Με όλη αυτή την κουλτούρα που δημιουργεί το φορτίο του 3% σε ένα κόμμα που ξαφνικά βρίσκεται στην εξουσία είναι λογικό να έχει ανεπάρκειες αξιολόγησης των κινδύνων.
Σαφώς και υπερτιμήσαμε τις δυνατότηες που είχαμε να πάμε με το όχι με τους δανειστές. Είναι προφανές ότι αυτό ήταν ανεπαρκές και μόνο» είπε ο κ. Μιχαηλίδης αποδίδοντας τη στάση αυτή στον βολονταρισμό της αριστεράς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη