Θερμό επεισόδιο στο Μαξίμου τη νύχτα των Ιμίων

17 Φεβ 2018

Για θερμό επεισόδιο στο Μαξίμου μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ιμια, κάνουν λόγο «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με
την εφημερίδα τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, σε κυβερνητικό επίπεδο, καταδεικνύουν ότι βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αμυνας.
Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη, ενημερώθηκε καθυστερημένα για το συμβάν, όχι από τον υπουργό Αμυνας, αλλά από στενό συνεργάτη του που είχε συνομιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οπως σημειώνεται, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέβαλε στο να μην υπάρξει επιθετική απάντηση στους Τούρκους, κάτι που θα έριχνε λάδι στη φωτιά και δεν ήταν βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε τη στήριξη από Ευρωπαϊκή Ενωση και Γερμανία.

Κατά το ρεπορτάζ, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν και το ζητούμενο και σημειώνουν ότι αντίθετα ο κ. Καμμένος είναι μια «βραδυφλεγής βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας εμπρηστικές δηλώσεις του –«άμα θέλουν να έρθουν (στα Ίμια) να δούμε, θα φύγουν από εκεί;»– και άστοχες κινήσεις, π.χ. να εμφανίζεται με στολή παραλλαγής.

Αποδεικτικό των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, σύμφωνα με «Τα Νέα», είναι ότι ο υπουργός Αμυνας ήταν εξαφανισμένος μετά το επεισόδιο στα Ίμια και εμφανίστηκε για να κάνει δήλωση δύο ημέρες μετά.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό δήλωσε πως «Δεν υπάρχει κανένα “θερμό επεισόδιο”, οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι άριστες».
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη