10 Μαρ 2018

Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Κρίσιμες ώρες! Φορτώνονται άρματα μάχης και τεθωρακισμένα σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού

Μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες προς ακριτικά νησιά και Εβρο. Ακροβολισμένος
αναγνώστης του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε 
Τεθωρακισμένα, άρματα μάχης, MLRS και άλλο πολεμικό υλικό φορτώνεται σε αρματαγωγά του Π.Ν. για την ενίσχυση των γραμμών άμυνας στα νησια. Αφωνοι οι κάτοικοι αντίκρυσαν για πρώτη φορά κάτι τέτοιο όπως μας είπαν.



Δεν ήταν τυχαίο, ότι η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήθελε να φέρει κοντά στην Αθήνα την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έτοιμη για αποβίβαση στα Ταχέα Σκάφη για την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου.

Δεν γινόταν τα αρματαγωγά να βρίσκονται στη Σαλαμίνα και να περιμένουν πότε οι πεζοναύτες θα μεταφερθούν με C-130στην Ελευσίνα.



Σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης με την Τουρκία, οι δυνάμεις που θα αναλάβουν δράση αποτελούν μέρος της Δύναμης «Δ».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια Διακλαδική Δύναμη, με συγκεκριμένη δομή και μέσα που αποσπώνται σε αυτή από μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μαχητικά του ΑΤΑ και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Στη δύναμη «Δ» η δομή μεταβάλλεται αναλόγως της τακτικής κατάστασης και είναι ειδικής σύνθεσης. Σε αυτήν υπάγονται μεταξύ άλλων:

η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)

το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών)

η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών)

το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

2-3 Φρεγάτες της ΔΦΓ (Διοίκησης Φρεγατών) του ΠΝ

2 αρματαγωγά ή Πλοία Ταχείας Μεταφοράς της ΔΑΔ (Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων) του ΠΝ

1 Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ

Νωρίτερα όπως σας ενημερώσαμε, πολεμικό θέαμα αντίκρισαν οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Αθήνα καθώς είδαν να κινούνται δίπλα τους τουλάχιστον 25 άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού M-109 και PzH-2000GR.

Με ένα βίντεο της συνεχούς επιχειρησιακής εκπαιδευτικής δραστηριότητας, με βάση πάντα το ρητό «εκπαιδεύσου όπως θα κληθείς να πολεμήσεις», το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) απαντά στο κλίμα που επιχειρείται να κατασκευάσει η τουρκική πλευρά της απόλυτης ισχύος και της απόλυτης υπεροχής στην περιοχή του Έβρου.
Το τίμημα που θα καταβληθεί για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα είναι βαρύ και θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι πολλαπλασιαστές ισχύος του αμυνόμενου, ιδίως όταν ξέρει ότι έχει το δίκιο «και τον Θεό» με το μέρος του.






 ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη