Εφ’ όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κρήτη, όπου περιοδεύει. Στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής βρέθηκε το «Μακεδονικό», η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις και οι υποσχέσεις για μη περικοπή των συντάξεων το 2019.

«Ο κόσμος αντιδρά γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή»

«Ο κόσμος αντιδρά επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην συμφωνία» τόνισε για το θέμα του «Μακεδονικού», επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με τη συμφωνία και δεν θα την κυρώσει αν φτάσει στην ελληνική Βουλή.
«Ο κ. Ζάεφ χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας. Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν έχουμε ενημερωθεί για το θέμα που έχει προκύψει με τη Μόσχα

Σε ό,τι αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κρίση. Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως πως αν υπήρξε παρέμβαση από τη Μόσχα, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά. Εξέφρασε όμως την ελπίδα να μην κλιμακωθεί η κρίση, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει κάποιοι να επιδιώξουν την πολιτική της εκμετάλλευση, συνδέοντας το σκεπτικό του με τις αντιδράσεις για το «Σκοπιανό».

Αν μπορούν να καταργήσουν τη μείωση στις συντάξεις, ας το κάνουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και για το θέμα των συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και μετά τη λήξη του προγράμματος. «Η ΝΔ δεν τα ψήφισε» σημείωσε. Κάλεσε, δε, τον κ. Τσίπρα εφόσον μπορεί να αναστείλει ή να καταργήσει τη μείωση των συντάξεων.

Εκλογές έως τον Μάιο και επανεκκίνηση της χώρας

Σε ό,τι αφορά στην κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες. «Έχω τοποθετηθεί από το 2014. Εμείς είμαστε σε αυτή τη γραμμή εδώ και καιρό» είπε και επανέλαβε το αίτημά του να δοθεί το δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. «Εμείς ζητάμε μαζί με την κατάτμηση των Περιφερειών, να δώσουμε δικαίωμα σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, και το κάνει γιατί φοβάται την ετυμηγορία τους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και χρονικά οριοθέτησε τις κάλπες τον Μάιο.
«Εκλογές θα έχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το αργότερο μέχρι τον Μάιο. Η χώρα παραμένει κολλημένη σε ένα τέλμα μιζέριας. Αξίζουμε κάτι καλύτερο από την σημερινή κυβέρνηση» επισήμανε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε, δε, προς όλες τις κατευθύνσεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από τη ΝΔ, η οποία θα αξιοποιηθεί την επομένη των εκλογών για μια ριζική αλλαγή στη χώρα.
Όπως είπε: «Στην ΝΔ ενώνονται σήμερα διάφορα ρεύματα, την επόμενη μέρα των εκλογών θα κάνουμε επανεκκίνηση της χώρας».
«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει παραπάνω στη χώρα. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα. Όποτε και αν πάει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια πρόταση ανάπτυξης που θα θέτει επενδύσεις και δουλειές στο επίκεντρο. Η ΝΔ διαθέτει αυτή την πρόταση» επισήμανε.
Παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών, δε, επισήμανε: «Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις. Αυτή που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος και η άλλη που δεν δίνει έμφαση σε επιδόματα και θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας. Οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία. Η ΝΔ είναι έτοιμη αν γίνουν και αύριο εκλογές».
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ εδώ: