19 Σεπ 2018

Κλείδωσαν τα ονόματα: Ποιους υποψηφίους θα στηρίξει η ΝΔ στις 13 Περιφέρειες

Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, τις πρώτες
ημέρες του Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ στις Περιφέρειες, με στόχο «ούτε μια Περιφέρεια να μην καταλήξει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ», όπως λένε στελέχη από την οδό Πειραιώς, καθώς η μάχη αυτή θεωρείται αμιγώς πολιτική. «Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση του προγράμματός μας» είπε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παχατουρίδη, ως τώρα δημάρχου Περιστερίου. Ενδιαφέρον για την ίδια Περιφέρεια έχει δείξει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ωστόσο η πιθανότητα αυτή δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος.
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των νυν περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, όπως και στο Νότιο Αιγαίο θα είναι ξανά υποψήφιος ο Γιώργος Χατζημάρκος.
Στο Ιόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη θα είναι ο γεωπόνος Κώστας Καρβούνης, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή.
Στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστίνα Καλογήρου επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια, ωστόσο εδώ υπάρχει εκκρεμότητα καθώς διερευνώνται και άλλες λύσεις. Στη Δυτική Μακεδονία αναζητείται υποψήφιος απέναντι από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος εξελέγη το 2014 με τη στήριξη των ΑΝΕΛ, και εδώ ακούγεται το όνομα του Γιώργου Κασαπίδη, αν και δεν είναι βέβαιο ότι ο βουλευτής θέλει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή.
Μια δύσκολη Περιφέρεια είναι αυτή της Πελοποννήσου, όπου η ΝΔ δεν θα στηρίξει εκ νέου τον Πέτρο Τατούλη. Εδώ φαίνεται πως έχει κλειδώσει το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ωστόσο στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλα ονόματα, όπως του Ανδρέα Λυκουρέντζου, της Φεβρωνίας Πατριανάκου και του πρώην νομάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά.

Στη Στερεά Ελλάδα, μετά το που αφήνει ο Κώστας Μπακογιάννης, ακούγονται διάφορα ονόματα, αλλά αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο Σίμος Κεδίκογλου, το όνομα του οποίου ακούστηκε ως πιθανό, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από τη Βουλή.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, αναζητείται πρόσωπο που μπορεί να την διεκδικήσει με αξιώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Δημήτρης Πέτροβιτς και Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Στην Κρήτη εξετάζεται το ενδεχόμενο στήριξης του σημερινού περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, αν και δεν είναι οριστικό. Στη Δυτική Ελλάδα, δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και το ενδιαφέρον στρέφεται σε πρόσωπα με κοινοβουλευτική θητεία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη