20 Οκτ 2018

Εξαγόρασε τους βουλευτές ο Ζ.Ζάεφ: Πήρε τις 80 ψήφους στην 1η ψηφοφορία! – Σε 20 ημέρες οι άλλες 2 ψηφοφορίες

Τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, όπως προβλέπονται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενέκρινε αργά το βράδυ της
Παρασκευής, μετά από πολύωρη διακοπή για διαβουλεύσεις, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση και μετά από διαρκείς αναβολές της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, προκειμένου να εξαγοραστούν οι απαραίτητοι βουλευτές από το VMRO, εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να διασφαλίσει στην πρώτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 και 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι».

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Aκριβώς δηλαδή όσοι χρειάζονταν για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές.

Από την στιγμή που πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ και να… δεχθούν (που κατάντησε η Ελλάδα και η Μακεδονία…) το όνομα «Bόρεια Μακεδονία», την μακεδονική εθνικότητα και την μακεδονική γλώσσα!

Ο απόλυτος εξευτελισμός της Ελλάδας και της Μακεδονίας…

Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ατμόσφαιρα στην ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικά τεταμένη ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο προκύπτει ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες δεν έχουν κοπάσει.



VMRO: Προσφέρουν σε βουλευτές μέχρι και 2 εκατ. ευρώ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αντιπολίτευσης προσέφυγε σε αρμόδια όργανα, μετά από τα καταγγελίες σε διάφορα ΜΜΕ, πως ασκήθηκε πίεση μέσω εκβιασμών, απειλών ή δωροδοκιών σε βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές.Ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις δωροδοκίες βουλευτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις.

«Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών», δήλωσε, σύμφωνα με το a1on.

Οπως είπε, έφτασαν να προσφέρουν σε βουλευτές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές. Ο Γιανούσεφ τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες, χωρίς να αποκαλύπτει τα ονόματά τους, αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια των αρμόδιων οργάνων.





pronews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη