10 Νοε 2018

Σκάει διεθνής «βόμβα» που ακυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σκάει πραγματικά «βόμβα» για την περίφημη και πολύκροτη Συμφωνία των Πρεσπών, που
για πολλούς αποτελεί ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο με πλήρη ευτελισμό όλων των δημοκρατικών διαδικασιών.

Αν επιβεβαιωθεί όπως αναφέρεται : Την προσεχή εβδομάδα Ρωσία και Κίνα (δύο από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη με δικαίωμα βέτο) προχωρούν στην πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα ζητήσουν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία παραχωρούνται τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Σε παρόμοια κίνηση θα προβεί και η… Τουρκία. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει λόγω του ότι θέλουν να προστατέψουν την ελληνική Ιστορία και την ελληνική εδαφική ακεραιότητα αλλά για καθαρά δικά τους συμφέροντα.

Η Ρωσία δεν θέλει την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η Κίνα έχει καταλάβει ότι το μόνο που μπορεί να την σώσει από μια μελλοντική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ είναι μια στέρεα συμμαχία με την Μόσχα.

Άλλωστε η Κίνα λόγω… Πειραιά έχει καίρια συμφέροντα στην περιοχή και γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να έχουν την παντοδυναμία διότι είναι ζήτημα χρόνου να επιχειρήσουν να εκδιώξουν την κινεζική παρουσία από την Ελλάδα μόλις εξαλείψουν την ρωσική επιρροή από τα Βαλκάνια.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr / ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη