9 Νοε 2018

Λουτσέσκου: "Είναι δικό μου λάθος. Οχι των παικτών, όχι της ομάδας"

Είπε πολλά ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Βίντι-Ρωτήθηκε για τις επιλογές των παικτών και
αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν επικίνδυνος απέναντι στην ουγγρική ομάδα σε δύο παιχνίδια που γνώρισε την ήτταΟ Λουτσέσκου είπε αρκετά μετά το τέλος του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τη Βίντι στη Βουδαπέστη και ένα από αυτά ήταν το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε δύο παιχνίδια με την ουγγρική ομάδα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Επίσης ρωτήθηκε για επιλογές παικτών.
Στην αρχή ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία τελική προς την εστία: “Το παιχνίδι ήταν περίπλοκο, μια ομάδα αμύνθηκε καλά και πραγματικά σε δύο παιχνίδια δεν καταφέραμε να κάνουμε μια τελική”.
Ρωτήθηκε για τη μη χρησιμοποίηση του Πέλκα και τη χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί στο αρχικό σχήμα: “Για τον Πέλκα, είναι επιβαρυμένος, έπρεπε να τον κρατήσω εκτός, να του δώσω φρεσκάδα, δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση όπως ήταν σε προηγούμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι για τον Πέλκα ήταν καλύτερο που δεν έπαιξε σήμερα, όπως καλύτερα που δεν έπαιξε από την αρχή και στο προηγουμενο παιχνίδι.
Πρόσθεσε: “Δεν είναι σωστό να μιλάμε για έναν παίκτη. Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα σήμερα, να επιτεθούμε με όλους τους τρόπους, παίζοντας με δυο επιθετικούς, να παίξουμε με μπάλα κάτω, με μπάλα πάνω. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας ξεγέλασε. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι από το πλάι, να παίξουμε ανάμεσα στις γραμμές. Ισως να ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά μιλώντας, υπάρχει τεράστια ποιοτική διαφορά. Μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και μία που αμύνεται και προσπαθεί να πάρει κάτι από τις αντεπιθέσεις της”.

Ρωτήθηκε αν οι ευρωπαϊκοί αγώνες μοιάζουν να είναι ένα βάρος για την ομάδα μιας και στην Ευρώπη έχει κάνει παιχνίδια που δεν τα έχει κάνει στο Πρωτάθλημα: “Δεν ξέρω τι να πω… Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συναντήσεις αυτή την κατάσταση, να αντιμετωπίζεις ομάδες που προσπαθείς να τις ανοίξεις αλλά δεν μπορείς να σκοράρεις. Σε ό,τι αφορά στη θέληση των παικτών δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είδαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να κάνουνε ό,τι μπορούν. Στο ποδόσφαιρο υπάρχε και αυτό που δεν λειτουργούν όλα υπέρ σου και αυτό είναι ένα διάστημα που πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία”.
Του ζητήθηκε να σχολιάσει το ότι ο ΠΑΟΚ έχει δύο ήττες από τη Βίντι κι αν το έχει ξεκαθαρίσει αυτό γιατί έγινε και το ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει την πρόκριση. Είπε: “Να περιμένετε για την πρόκριση. Υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή η Μπάτε έχεις τις περισσότερες πιθανότητες γιατί παίζει στην έδρα της. Θα δούμε όμως. Προσπάθησα να δώσω όλες τις εξηγήσεις. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, δοκιμάσαμε όλους τους τρόπους αλλά δεν μπορέσαμε. Μερικές φορές συμβαίνει διαφορετικά, στην πρώτη ευκαιρία να σκοράρεις. Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο μας λάθος, δεχτήκαμε γκολ και νομίζω ότι εκεί έσβησε ο διακόπτης για την ομάδα”.
Ρωτήθηκε για την προσπάθεια των παικτών. Είπε: “Είναι διαφορετικό να προσπαθείς και διαφορετικό να επτυγχάνεις. Πραγματικά, προσπαθώ να βρω μια ξεκάθαρη εξήγηση αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είπα ότι στη Θεσσαλονίκη ήταν και δική μου ευθύνη το μήνυμα που περάστηκε για το πόσο καλή είναι η Βίντι αλλά σήμερα προσπαθήσαμε. Η Βίντι μας μπλόκαρε από παντού. Προσπαθήσαμε με τρία δεκάρια, με παίκτες στα χαφ. Ηταν ένα τέτοιο παιχνίδι σήμερα. Είμαστε λίγο διαφορετικοί ανάμεσα στις διακοπές για τις Εθνικές ομάδες. Δεν μπροώ να πω ότι οι παίκτες δεν έχουν την ίδια διάθεση. Υπάρχει θέληση για το Πρωτάθλημα αλλά και εδώ είναι μια διοργάνωση που είναι σημαντική για την καριέρα μας και έχει εξίσου ενδιαφέρον”.
Ρωτήθηκε από Ούγγρο δημοσιογράφο αν συμφωνεί ότι η Βίντι είναι καλύτερη ομάδα μετά από δύο παιχνίδια. Ο Λουτσέσκου είπε: “Κέρδισαν δύο παιχνίδια. Η ποιότητα είναι υπέρ μας αλλά κέρδισαν δύο παιχνίδια. Αν πάρουμε το αποτέλεσματα είναι δικό μου λάθος. Οχι των παικτών, όχι της ομάδας. Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να παίξουμε έξι παιχνίδια και να κερδίσουμε και τα έξι. Αλλά τα αποτελέσματα είναι για τη Βίντι”.
Ρωτήθηκε για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει η ομάδα και οι παίκτες. Ρωτήθηκε για τον Μάτος και γενικώς αν σε κάποιες θέσεις μπορεί να γίνει κάτι τον Ιανουάριο. Είπε: “Ο Μάτος σίγουρα δεν παίζει την Κυριακή και είναι το πρώτο στοπ για αυτό. Δεν είναι αυτό το θέμα. Με τον Μάτος και τους υπόλοοπους έχουμε κερδίσει άλλα παιχνίδια. Ηταν αυτή η κατάσταση με αυτή την ομάδα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη