13 Νοε 2018

Καρέ - καρέ η βύθιση της «εμβολισμένης» νορβηγικής φρεγάτας

Ολοκληρωτική είναι, σύμφωνα με τους Νορβηγούς, η καταστροφή της φρεγάτας
«HNoMS Helge Ingstad», η οποία συγκρούστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης με πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων.

REUTERS/HANDOUT


Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Νορβηγίας έχει βυθιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά στα ανοιχτά των ακτών του Mπέργκεν και στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται πλέον μόνο ένα μικρό μέρος της, αφού οι προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού να σώσει το πλοίο, αλλά και τον εξοπλισμό του, προσπαθώντας να το δέσει με ειδικά συρματόσχοινα στην ακτή, απέβησαν άκαρπες.

REUTERS/NTB SCANPIX


Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ δύο από τα συρματόσχοινα έσπασαν, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου.

«Τα καλώδια έσπασαν και το πλοίο βυθίστηκε άλλο ένα μέτρο. Αντικαταστήσαμε τα καλώδια με πιο ισχυρά. Δουλεύαμε όλο το βράδυ αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι οι προσπάθειές μας ήταν άκαρπες και δεν ήταν ασφαλές να συνεχίσει το προσωπικό», είπε ο επικεφαλής των εργασιών.

REUTERS/HANDOUT


Αεροφωτογραφία της ημιβυθισμένης φρεγάτας.

Σύμφωνα με τις αρχές, η λειτουργία της πλατφόρμας Στουρ που βρίσκεται δίπλα στις νορβηγικές ακτές και στο ναυάγιο δεν έχει επηρεαστεί.




Το πετρελαιοφόρο «Sola TS», με σημαία Μάλτας, το οποίο διαχειρίζεται ο Όμιλος Τσάκος με έδρα την Αθήνα, είχε αναχωρήσει από τερματικό σταθμό πετρελαίου με φορτίο αργού πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας και υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Tsakos Columbia Management ανέφερε πως κατά τη στιγμή της σύγκρουσης το «Sola TS» ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.


naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη