9 Νοε 2018

Βίντι - ΠΑΟΚ: Κόουτς, φταις...

Έπαιξε τον "τελικό" με βαριά και ασήκωτη τριάδα στον άξονα, υποτίμησε την Βίντι, είναι
άδικος με τον Ουάρντα. Ο Τσάρλυ αναλύει την ήττα του ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία και τα λάθη του Λουτσέσκου.
Eνας αποκαρδιωτικός ΠΑΟΚ, είναι πολύ κοντά να γνωρίσει έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό. Κατάφερε να μείνει χωρίς βαθμό, στα δύο παιχνίδια με την Βίντι και πέταξε στα σκουπίδια το τρίποντο που πήρε στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.ΤΣΑΡΛΥΗ τύχη μοιάζει να έχει φύγει από τα χέρια του, φαντάζει απίθανο ακόμα και απέναντι σε μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές από τον Μαουρίτσιο Σάρι να πάρει κάτι στην έδρα της Τσέλσι και ελπίζει να κερδίσει η ΜΠΑΤΕ την Βίντι, ώστε να υπάρχει πιθανότητα την τελευταία αγωνιστική για τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς. Η αλήθεια είναι πως ομάδα που έπαιξε δύο φορές με την Βίντι και δεν πήρε βαθμό, δεν αξίζει να προχωρήσει.
ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΗ

Ο Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ, στον τελικό με την πιο βαριά τριάδα άξονα που διαθέτει. Άφησε στον πάγκο τους Ουάρντα, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, έπαιξε με τον Ζαμπά αριστερά όπως στο Μπορίσοβ και τον Λημνιό στα δεξιά. Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί είναι μία εντελώς αταίριαστη τριάδα, ήταν αδύνατον να υπάρξει μεταφορά μπάλας, ήταν απελπιστική η εικόνα του ΠΑΟΚ.

Ακούω πολλές φορές ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, να τονίζουν πως όταν θα επιστρέψει ο Μαουρίτσιο, ο Βραζιλιάνος θα κάνει δίδυμο με τον Βέρνμπλουμ. Πραγματικά αναρωτιέμαι, πως γίνεται να μην γίνεται αντιληπτό πως όλη την ταχύτητα και την ένταση την δίνει ο Κάνιας. Δεν βγαίνει το άθλημα χωρίς τρέξιμο, δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να πρωταγωνιστεί και να έχει στον άξονα δύο ποδοσφαιριστές που δεν καλύπτουν χώρους, δεν μεταφέρουν την μπάλα, δεν πιέζουν ψηλά στον άξονα.

Φυσικά και ο Λουτσέσκου εμφάνισε μία ακόμα χειρότερη ποδοσφαιρική προσέγγιση από το Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ, με τον Σάκχοφ δίπλα στον Σουηδό και μπροστά τους τον Ελ Καντουρί.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ασφαλώς και δεν έβγαινε και τιμωρήθηκε που δεν φρόντισε να διορθώσει το λάθος στο ημίχρονο. Το τέρμα της Βίντι αναδεικνύει όλες τις αδυναμίες του Βέρνμπλουμ. Κέρδισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής της ομάδας του, είχε μπροστά του απίστευτα ανοιχτό κενό χώρο, όμως δεν ήταν σε θέση να μεταφέρει την μπάλα, την ξεφορτώθηκε και την χάρισε στον αντίπαλο.

Στην συνέχεια δεν μαρκάρει σωστά ο Μάτος και ο Βέρμπλουμ χάνει την κεφαλιά από τον Μιλάνοβ. Ο Σουηδός αντιλαμβάνομαι πως τους φτιάχνει με τις αντιδράσεις του και με τις εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπο του όταν πανηγυρίζει, όμως στο γήπεδο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Μπορεί μόνο να κρυφτεί, αν έχει πίσω του τον Κάνιας και μπροστά του έναν φορμαρισμένο Πέλκα, να τρέχουν όλοι για αυτόν.

Αγωνίζεται σε χώρους που δεν επιτρέπεται το λάθος και πάσαρε μόλις με 75% ευστοχία, δοκιμάζοντας τις εύκολες μεταβιβάσεις: μία λανθασμένη του πάσα, όρισε τελικά και την τύχη του παιχνιδιού.
ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ασφαλώς και μεγάλες ευθύνες έχει και ο Λουτσέσκου και τώρα δεν έχει και κάπου να ρίξει το φταίξιμο, δεν υπάρχει ΈΠΟ, Αθήνα, Έλληνες παράγοντες και διαιτητές. Την Βίντι την είχε υποτιμήσει με δηλώσεις του το καλοκαίρι και το γήπεδο τον ταπείνωσε.

Η Βίντι ακολούθησε την συνταγή της Τούμπας, θυσίασε τον πιο δημιουργικό της ποδοσφαιριστή, Κόβατς, έδωσε την κατοχή μπάλας στον ΠΑΟΚ και αμύνθηκε, με ένα 4-3-2-1 σε πολύ χαμηλά μέτρα, ενισχυμένο στον άξονα και με προστασία των ακραίων στις πλευρές.

Απέναντι σε αυτήν την λογική, με την ασήκωτη τριάδα που κατέβασε ο Ρουμάνος τεχνικός δεν υπήρχε δυνατότητα για κάθετο ποδόσφαιρο και δημιουργία.

Ο τεχνικός Νικόλοφ είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι του Ζαμπά, που ήταν ο μοναδικός που βάση τακτικής μπορούσε να απειλήσει με ταχύτητα. Έδωσε εντολή να τον μαρκάρουν πρώτα είτε ο εξτρέμ είτε ο εσωτερικός χαφ και ο μπακ Φιόλα ήταν πάντα πιο πίσω για να βγαίνει δεύτερος η τρίτος, με σκοπό να μην του επιτρέψουν να χτυπήσει με διασκελισμό, όπως στη Λευκορωσία. Άλλος τρόπος απειλής δεν υπήρχε.
ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΟΥΑΡΝΤΑ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ

Θέλω να είμαι δίκαιος, καταλαβαίνω τις ανάγκες του συλλόγου. Αντιλαμβάνομαι πως δεν υπήρχε περίπτωση σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ειδικά από την στιγμή που λείπει ο Μαουρίτσιο, να μην ξεκινήσει ούτε ο Πέλκας, ούτε ο Μπίσεσβαρ. Είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό, ο ΠΑΟΚ να έχει βάλει σαν απόλυτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 35 χρόνια, είναι για πρώτη χρονιά το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καταλαβαίνω λοιπόν την ανάγκη να γίνει ένα μικρό rotation και να πειραχτεί λίγο η αγωνιστική φιλοσοφία, δεν καταλαβαίνω όμως την συμπεριφορά προς τον Ουάρντα.

Είναι δεδομένο πως ο Αιγύπτιος δεν είναι ο πιο εύκολος χαρακτήρας. Είναι επίσης αναμφισβήτητο, φαντάζομαι πως και ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός το καταλαβαίνει, πως για διάφορους λόγους που και ο ποδοσφαιριστής έχει ευθύνη, έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα λιγότερο από ότι αξίζει. Ο Ουάρντα τιμωρήθηκε και έχασε ένα σημαντικό αριθμό παιχνιδιών, από τότε που επέστρεψε δεν έχει πάρει παιχνίδι σαν βασικός.

Αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην του δίνει παιχνίδι βασικού ούτε σε ευρωπαϊκό αγώνα που δεν είναι η άμεση προτεραιότητα του συλλόγου και έχει παρθεί η απόφαση να μην ξεκινήσει τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ. Από τη στιγμή που δεν θες να του δώσεις ούτε αυτό το παιχνίδι, τον ποδοσφαιριστή τον καις. Είναι σαν να του λες ξεκάθαρα "δεν σε υπολογίζω". Λυπάμαι, αλλά η αξία του Ουάρντα δεν είναι για να αποτελεί τον 16ο ποδοσφαιριστή σε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις του ΠΑΟΚ.

Τιμωρήθηκε και υποτίθεται πως ο Λουτσέσκου του έδωσε μία τελευταία ευκαιρία. Ο Ουάρντα μπήκε με τον Άρη και βοήθησε για να κερδηθεί αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Και από τότε, δεν έχει πάρει παιχνίδι στην βασική ενδεκάδα! Το στενάχωρο είναι πως κάποια στιγμή, ο Ουάρντα θα αντιδράσει και θα διαβάζουμε πως φταίει ο χαρακτήρας του. Ο προπονητής δεν επιτρέπεται να γίνεται τόσο φανερά άδικος, δεν του δίνει ούτε τα παιχνίδια που δικαιούται για να του αποδείξει πως αξίζει μεγαλύτερη συμμετοχή και τον οδηγεί στην έκρηξη.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στην Ουγγαρία ο Λουτσέσκου έχει την ευθύνη για την άθλια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του. Κατέβασε μία ενδεκάδα με τρεις στατικούς χαφ, με δύο αποκομμένα εξτρέμ, κράτησε στον πάγκο τα δημιουργικά του όπλα και ήταν αδύνατον να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία. Όταν μπήκαν οι Μπίσεσβαρ, Ουάρντα οι Ούγγροι είχαν οχυρωθεί με πίστη, είχαν αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ πάντως κατάφερε να βγάλει κάποιες συνεργασίες μετά τις αλλαγές, έκλεισε τους Ούγγρους και είχε την μοναδική του ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι με τον Μπίσεσβαρ.

Ο Λουτσέσκου έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός πως δεν πήρε βαθμό ο ΠΑΟΚ με την Βίντι, υποτίμησε τον αντίπαλο, δεν προετοίμασε σωστά τα παιχνίδια, δεν φρόντισε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ σε κανέναν από τους δύο αγώνες με λειτουργική ενδεκάδα.



sport24.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη