9 Νοε 2018

Ρεσιτάλ αλαζονείας Τσίπρα στο δρόμο προς τις κάλπες: Η άκρατη παροχολογία, η ομολογία για την Εκκλησία και το «δόγμα Πολάκη»

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σήμανε ουσιαστικά η χθεσινή
παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση, που απ' ότι φαίνεται θα είναι μακρά καθώς από τις παροχές που μοιράζει, όλα δείχνουν ότι οι κάλπες θα στηθούν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το σχέδιό της για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εκμαυλισμό και εξαγορά της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει και επίσημα το διπλό σχέδιο. Αφενός θα ανοίξει τα κρατικά ταμεία μοιράζοντας λεφτά και υποσχέσεις που πιθανότατα να μην υλοποιηθούν ποτέ.


Και αφετέρου προσχωρώντας στο «δόγμα Πολάκη» και στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, στο όνομα της κάθαρσης, αλλά μόνο για τους άλλους.

Η χθεσινή συνέντευξη του στον Alpha, έγινε σε μια θεωρητικά ευνοϊκή συγκυρία για την κυβέρνηση.

Το μοίρασμα των αναδρομικών στους ένστολους, καθηγητές, γιατρούς, ύψους 820 εκατ. ευρώ και η συμφωνία με τον Ιερώνυμο – οποίος του έδωσε το χαρτί της πρόσληψης 10.000 δημοσίων υπαλλήλων- ήταν το κατάλληλο φόντο.

-Ξεχάστηκαν τα προβλήματα στην οικονομία, το ψαλίδισμα των προσδοκιών για υψηλότερη του 2% ανάπτυξη.

-Ξεχάστηκε το γεγονός ότι μόλις μία ημέρα πριν ο Καμμένος ομολόγησε ότι μίλησε για τον Σόρος και την εταιρεία με τις βίζες μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

-Ξεχάστηκε το γεγονός ότι ο Νίκος Κοτζιάς είναι κινούμενη βόμβα που μπορεί κάποια στιγμή να απασφαλίσει.

-Ξεχάστηκε η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών, είτε για την οικονομική τους κατάσταση είτε υπό φόβο που προκαλεί η αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σαν να ζει σε παράλληλο σύμπαν βρήκε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μάλιστα πρόβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Επί της ουσίας δεν είπε τίποτε, γιατί προφανώς δεν «άκουσε» τίποτε για την… πυρηνική σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου.

«Είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο και για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε, όμως εγώ έπρεπε να συνεχίσω», είπε για τον Κοτζιά αλλά για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον Σόρος δεν είπε λέξη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, περιέγραψε ένα εκλογικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επίτευξη κυβερνητικής αυτοδυναμίας με ποσοστό μικρότερο του 44%, ενώ υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 - την τελευταία μέρα της συνταγματικής πρόβλεψης. Μάλιστα έσπευσε να προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Οπως είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της, παρότι ο κ. Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπερασπίσθηκε για μια ακόμη φορά ως καλή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

“Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουμε εκλογές για την αντιπολίτευση. Θα φτάσω την τελευταία μέρα και θα πάρω και είκοσι μέρες που προβλέπει το Σύνταγμα γιατί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητά διαρκώς εκλογές”, είπε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε πως αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στον κ.Μητσοτάκη, γιατί όταν πάμε στην κάλπη των ευρωεκλογών θα είμαστε πρώτο κόμμα.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν μυστικές διαβουλεύσεις με την Εκκλησία που κράτησαν για περισσότερο από τρία χρόνια προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία, που όμως προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στον κλήρο και αντιδράσεις από πολλούς μητροπολίτες.

«Ακόμη και κάποιος άθρησκος, μπορεί να πιστεύει στα θαύματα της βούλησης. Έχουμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση.

Είναι θαύμα όταν μετά από 79 χρόνια βρίσκεις μία λύση προωθητική. Αυτό το «θαύμα» είχε προεργασία 3 χρόνια. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε βάλει κάτω τις επιτροπές μας» σημείωσε.

Οσο για το «δόγμα Πολάκη» απλά επιβεβαίωσε ότι η λογική «να βάλουμε κάποιους φυλακή για να πάρουμε τις εκλογές» δεν είναι θεωρία του… μπρουτάλ (κατά τον Παπαγγελόπουλο) αναπληρωτή υπουργό. Είναι οργανωμένο σχέδιο του Μαξίμου να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα, να φέρει τη Δικαιοσύνη στην πολιτική, να προκαλέσει ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό.

«Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Αν από την άλλη πλευρά δόγμα είναι η ατιμωρησία. Δεν μπορεί να συμβαίνει. Η Δικαιοσύνη θα μείνει ελεύθερη και απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της».

Βεβαίως σκοπίμως ξέχασε τα σκάνδαλα της δικής του κυβέρνηση που έχουν μπει στο αρχείο. Όπως και τα σκάνδαλα «κολλητών» επιχειρηματιών και τραπεζιτών που τη γλιτώνουν παρά το γεγονός ότι έχουν βγει πορίσματα – κόλαφος γι’ αυτούς.

«Μερικές από τις βασικές αιτίες που χρεοκόπησε η χώρα ήταν η κατασπατάληση πόρων, πελατειακό κράτος, σκάνδαλα (Χρηματιστηρίου, εξοπλιστικών, φαρμάκου). Κάποιοι να έχουν το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ofshore ενώ ο κόσμος βασανιζόταν από την κρίση και τα μνημόνια. Θα πρέπει να υπάρξει η Νέμεσις», είπε.

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι όλα τα παραπάνω σκάνδαλα μαζί δεν φτάνουν τη ζημιά των 100 δις ευρώ και πλέον που προκάλεσε η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα. Θα ακολουθήσει μέχρι τέλους τη γραμμή της ρήξης και ταυτόχρονα της λαϊκίστικης αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Και αδιαφορώντας όσους προειδοποιούν για παγκόσμιους κραδασμούς που επιβάλλουν τις χώρες, ειδικά τις αδύναμες, να είναι προσεκτικές, ο πρωθυπουργός πάει σε μια λογική που στο παρελθόν επιδοκιμάστηκε στην κάλπη, αλλά προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα.

Οι 10, 20 ή 30 χιλιάδες προσλήψεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς βλέπουν τους πολίτες ως πελάτες. Και που θα κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν στο πολιτικό προσκήνιο, ακόμη κι αν βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και ζημιώσουν την οικονομία.




lykavitos.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη