23 Απρ 2019

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ εντάσσουν την Ελλάδα σε πρόγραμμα για αγορά 30 F-35» – Στήνεται «ασπίδα» σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο

Τρόμος κυρίευσε την Τουρκία μετά την επιβεβαίωση και από την έγκυρη αμυντική
ιστοσελίδα Flight Global ότι η Ελλάδα εξετάζει ..
σοβαρά να αντικαταστήσει τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16C / D με μαχητικά F-35, με αμερικανικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα τουρκικών ΜΜΕ που επικαλούνται την ιστοσελίδα Flight Global, η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε από την γνωστή αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin τιμοκατάλογο για 25 έως 30 αεροσκάφη, ενώ οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν ήδη εντάξει την χώρα μας, στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την αγορά αμερικανικών συστημάτων με το σχέδιο μακροπρόθεσμων πληρωμών, και έτσι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα F-16C / D με F-35.
Σύμφωνα με άρθρο μας το πρόγραμμα αυτό αφορά την επέκταση δανεισμού για εξοπλισμούς σε συμμαχικές χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον και η Ελλάδα.
Πρόκειται στην ουσία για επέκταση δανειακής χρηματοδότησης που προσφέρεται μέχρι σήμερα σε αριθμό συμμαχικών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος είναι οι χώρες που διατηρούν αμυντική συνεργασία με την Ουάσιγκτον να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε αμυντικό υλικό, με τον προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό να αγγίζει σήμερα τα 5,4 δισ. $.
Η νέα ειλημμένη όπως φέρεται πρόταση προβλέπει ότι η διαχείριση κονδυλίων που θα διοχετεύονται μέσω δανεισμού σε συμμαχικές χώρες θα γίνεται με δρομολόγηση από το Πεντάγωνο ενώ την τελική εποπτεία θα έχει επιτροπή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η χορήγηση αμυντικής βοήθειας θα περιλαμβάνει τα πάντα, από οχήματα και πυρομαχικά μέχρι πλοία και μαχητικά αεροσκάφη και όπως φαίνεται, ο στόχος είναι η διαδικασία αυτή να εντατικοποιηθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αναζητήσει χρηματοδότηση ύψους 8 δισ. $ «ώστε να καταστήσει αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ περισσότερο ανταγωνιστικό και προσιτό σε συμμαχικές χώρες».
Τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται για αυτόν τον λόγο και δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.
Ο ναύαρχος Mathias Winter, αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος F-35 του Πενταγώνου, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της Αθήνας για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς θα μπορούσε να επεκταθεί σε πέντε νέες χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Σιγκαπούρη και Ισπανία).
Τουρκική οργή σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο

Η Τουρκία έγινε σαφέστατα δέκτης αυτών των εξελίξεων (φρόντισαν και οι ΗΠΑ για αυτό ), και ξεκίνησε μετά τις παρενοχλήσεις ελικοπτέρων και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, μαζί με νέες αεροναυτικές ασκήσεις, να απειλεί με γεώτρηση εντός κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και να απαιτεί αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών μας «πρώτης γραμμής» επικαλούμενη την συνθήκη της Λωζάννης.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο αυτή την συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα τον Ερντογάν να μην παραλάβει του S-400, αλλά και να διακόψει κάθε οικονομική και άλλη σχέση με την Τεχεράνη.
Την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρει αυτήν την δεδομένη στιγμή το τι θα πράξουν οι Τούρκοι, (αν και είναι γνωστό το τι περίπου ετοιμάζουν), αλλά το τι θα πρέπει να πράξει η ίδια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Η χώρα μας πρέπει να απαντήσει στην τουρκική Ασπίδα της Μεσογείου την οποία έθεσαν ξανά σε ενεργοποίηση οι νέο-οθωμανοί από προχθές.
Ελληνικά πολεμικά σκάφη, μαχητικά αεροσκάφη θα πρέπει να προωθηθούν σε κατάλληλα σημεία, τα οποία τα γνωρίζει η ηγεσία μας για να αντισταθμιστεί περίπτωση «αιφνιδιασμού» από την Άγκυρα.
Ικανός αριθμός ελληνικών επίλεκτων δυνάμεων θα πρέπει, με έξοδα της κυπριακής δημοκρατίας, να υλοποιεί ασκήσεις απόκρουσης «εχθρικών αποβατικών ενεργειών» και να σταθμεύσει στην Μεγαλόνησο μόνιμα.
Επίσης θα πρέπει να ζητήσουμε την συνδρομή χωρών της περιοχής , (Ισραήλ, Αίγυπτο) για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών κρίσιμης σημασίας για τις όποιες τουρκικές κινήσεις και κυρίως προθέσεις.
Επίσης η ελληνική πολεμική αεροπορία θα πρέπει να υλοποιεί αιφνιδιαστικές «ασκήσεις» με επίλεκτες δυνάμεις για την ανακατάληψη νήσων σε άγνωστο τόπο και χρόνο από τα ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή οφείλουμε να κινητοποιήσουμε το σύνολο των διπλωματών μας σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα κάνοντας γνωστές τις τουρκικές προκλήσεις για να ενημερωθεί ο αποκαλούμενος διεθνής παράγοντας για το τι ετοιμάζει ο σουλτάνος.
Ενδείξεις του διεθνή τύπου αναφέρουν ότι αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχουμε ένα τεράστιο μπραντεφέρ ανάμεσα στους πόλους εξουσίας των ΗΠΑ (ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, CIA, Κογκρέσο) με το στυγνό καθεστώς Ερντογάν για S-400, Ιράν, Συρία.
Στην περίπτωση αυτή έχουμε ταυτόχρονα υπόγειες παρασκηνιακές δράσεις από την Μόσχα που παίζει τα ρέστα της με τον Τούρκο ηγέτη, και είτε θα έχουμε συνθηκολόγηση της Άγκυρας, είτε θα έχουμε κατακλυσμιαίες εξελίξεις που θα «απλωθούν» σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και την Κύπρο.
Δεν υπάρχει πλέον πισωγύρισμα και τώρα φέρεται να έχουμε την νηνεμία πριν την ολική καταιγίδα στην περιοχή μας, για την οποία οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε ως κράτος και όχι να αναλώνουμε όλες μας τις προσπάθειες σε προεκλογικές κορώνες και αδιάφορους διαξιφισμούς για τις εκλογές.



pentapostagma.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη