24 Απρ 2019

Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη

Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κάλυψη του πρωθυπουργού, Αλέξη
Τσίπρα,στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αρκετά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασαν την απαράδεκτη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κιμπουρόπουλο.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη.

Σπεύδοντας να προλάβει αντιδράσεις και να βγάλει τους βουλευτές του από την δύσκολη θέση να υπερασπιστούν τον Παύλο Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την «διαφυγή» μέσω της Ψήφου Εμπιστοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρει και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον «φαύλο κύκλο» της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης.

Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη στα κοινωνικά δίκτυα, που, αυτή τη φορά, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Μάλιστα, εκτός από τον Νίκο Φίλη, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αντέδρασαν για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Τις αντιδράσεις αυτές φαίνεται ότι... αντελήφθη και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς «υποχρεώθηκε» σε... μισή κωλοτούμπα, υποστηρίζοντας ότι άσκησε πολιτική κριτική στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ότι οι θέσεις του διαστρεβλώθηκαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τηλεφώνησε εσπευσμένα στον Παύλο Πολάκη και στη συνέχεια επιχείρησε μία αγωνιώδη ρελάνς στην κίνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε Ψήφο Εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση.

Παράλληλα έδωσε πλήρη κάλυψη στον υπουργό του, αποδίδοντας τα όσα είπε για τον ΑΜΕΑυποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον αψύ του χαρακτήρα, λόγω της Σφακιανής καταγωγής του!

Ο Αλέξης Τσίπρας θορυβήθηκε έντονα για τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα, καθώς η επίθεση του Παύλο Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επικρινόταν από πολλές πλευρές.

Η συζήτηση που αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, αναφορικά με την Πρόταση Μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία για τη συνοχή της Κυβέρνησης.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν, για παράδειγμα, οι έξι «πρόθυμοι» που στηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Κουντουρά, Παπακώστα, Κόκκαλης, Ζουράρις, Δανέλλης και Παπαχριστόπουλος θα κληθούν είτε να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ή αν θα συνταχθούν στο πλευρό του, στηρίζοντας στην πράξη την κυβέρνηση.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη