16 Ιουν 2019

Επενδύουν σε μπαράζ παροχών για να αποφύγουν τη συντριβή- «Θυμήθηκαν»... Ιούνη μήνα Τέχνη και Αθλητισμό

Τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, χωρίς τέλος είναι η παροχολογία τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα από τα «δώρα», επιδόματα, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τους «μποναμάδες» που μοίραζε αφειδώς και επί ένα δίμηνο με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, τώρα επιδίδεται σ' ένα «πάρτι» επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων της τελευταίας στιγμής σε πολιτιστικούς οργανισμούς, αθλητικά σωματεία και δήμους σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους και να μην υποστεί νέα συντριβή από τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές.


Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στο νέο μπαράζ παροχών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο διανέμει κονδύλια και έκτακτες επιχορηγήσεις σε μικρούς αθλητικούς συλλόγους και σωματεία μόλις λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Σε άλλες δε περιπτώσεις, το υπουργείο έκρινε ότι τώρα -παραμονές των εκλογών- είναι ο κατάλληλος χρόνος να δοθούν χρηματοδοτήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε δήμους για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις γηπέδων.

Η κυβέρνηση μάλιστα εμφανίζεται «κουβαρντού» αυτή την περίοδο και στην προώθηση του πολιτισμού και της παραγωγής τέχνης. Αλλωστε στην Ελλάδα μεγάλη μερίδα πολιτών δηλώνουν καλλιτέχνες και δεν αποκλείεται στην Κουμουνδούρου να θεωρούν ότι πρόκειται για μία σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων.

Μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών το υπουργείο Πολιτισμού μοίρασε απλόχερα έκτακτες επιχορηγήσεις σε αρκετά πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα ποντάροντας στην ψήφο της Τέχνης.

Αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αυτές τις μέρες έχει ενισχύσει με επιχορηγήσεις τοπικούς συλλόγους στα νησιά για εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητές τους.

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι μία τέτοια πρακτική της κυβέρνησης και των υπουργείων της είναι παράνομη. Αλλωστε αυτές οι επιχορηγήσεις δίνονται σε πολλές περιπτώσεις, αφού έχουν προηγηθεί σχετικά αιτήματα συλλόγων. Το ερώτημα είναι όμως αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι δεοντολογικό και ηθικό οι ενισχύσεις αυτές να χορηγηθούν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη