18 Ιουν 2019

Βασίλης Φεύγας: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες της δημιουργικής Ελλάδας

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες της δημιουργικής Ελλάδας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Φεύγας.

Για να το πετύχουμε πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος και με ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε νέες και καλύτερες δουλειές για όλους τους Έλληνες, επεσήμανε ο κ. Φεύγας.


Ταυτόχρονα οι Έλληνες πολίτες θα ωφεληθούν από τη μείωση των φόρων αναφέροντας τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως:
Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων θα είναι 9%, από 22% σήμερα.
Το αφορολογήτο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι, για παράδειγμα, έγγαμος μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώνει 0 ευρώ, ενώ σήμερα πλήρωνε 200 ευρώ φόρο.
Το τέλος επιτηδεύματος καταργείται σταδιακά όπως και η εισφορά αλληλεγγύης. Έτσι ένα άγαμος ελεύθερος επαγγελματίας με 10.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώνει 900 ευρώ φόρο, αντί για 2.200 ευρώ. Δηλαδή θα μείνουν στην τσέπη του άμεσα 1.300 ευρώ, εώ σταδιακά θα καταργηθεί και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ. Θα έχει έτσι όφελος 1.950 ευρώ το χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ. Φεύγας τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση όμως επεσήμανε ο κ. Φεύγας προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να την εντάσσει στις προεκλογικές της σκοπιμότητες με την δραματοποίηση των γεγονότων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη