30 Ιουν 2019

Μητσοτάκης: Η επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική θα προχωρήσει

"Η ενότητα την επόμενη μέρα πρέπει να διασφαλιστεί σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τους πολίτες στον Πολύγυρο και στην
Αρναία Χαλκιδικής και ζητώντας να δώσουν στις εκλογές "ισχυρή εντολή" για μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, με προοπτική τετραετίας.

"Χρειαζόμαστε το βράδυ της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή. Γιατί η επόμενη μέρα δε θα είναι εύκολη" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει την επομένη των εκλογών "να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση τετραετίας, μια κυβέρνηση σταθερή και αποφασισμένη".
"Όλοι μας δίνουμε τον αγώνα από την πρώτη γραμμή" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Ζητάμε ισχυρή εντολή για να οδηγήσουμε με αυτοπεποίθηση τη χώρα, την επόμενη μέρα, σε ένα δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης. Γι αυτό και ζητώ μαζική συμμετοχή στις κάλπες της επόμενης Κυριακής".

"Αν έχω μια υποχρέωση, είναι να ενώσω τους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια διχασμού, πόλωσης, οξύτητας και φτώχειας. Και αυτή η ενότητα του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμένα" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: "Έχω υποχρέωση, εφόσον με εμπιστευτείτε, την επόμενη μέρα, να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που ψήφισαν τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας θέλω να είστε όλοι μαζί μου. Η νίκη της ΝΔ είναι νίκη της φωτεινής Ελλάδας".

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και κάλεσε τους ψηφοφόρους σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

"Δεν αντέχουμε άλλη μια τετραετία στασιμότητας" είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

"Η μεσαία τάξη, την οποία ο κ. διέλυσε ο Τσίπρας συστηματικά, υπερφορολογώντας την, για να δημιουργήσει πλεονάσματα, να μοιράζει επιδόματα δεξιά και αριστερά, δεν αντέχει άλλο αυτή την πολιτική. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες για όλους τους Έλληνες. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση".

"Μας εμπιστεύονται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα" είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη ΝΔ, και πρόσθεσε:

"Αλλά είναι σημαντικό την επόμενη μέρα να πάω στην Ευρώπη με μια ισχυρή εντολή να διαπραγματευτώ για λογαριασμό όλων σας, κρίσιμα ζητήματα που θα βρούμε μπροστά μας. Πάρτε για παράδειγμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, σημαντικά κονδύλια. Ποιον θέλετε να διαπραγματευτεί την ΚΑΠ; Τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος το μόνο που απέφερε είναι ένα τρίτο μνημόνιο 100 δισ. ευρώ, ή έναν αξιόπιστο συνομιλητή του ΕΛΚ, ο οποίος ενισχυμένος, θα πάει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί για τα δίκαια των Ελλήνων αγροτών, που τόσο χρειάζονται τη στήριξη της Ευρώπης σήμερα".


"Μη χαραμίσετε την ψήφο σε μικρά κόμματα, τα οποία έρχονται και πουλούν ένα ψεύτικο εθνικισμό. Στηρίξτε τη μόνη πατριωτική δύναμη, η οποία μπορεί να σταθεί με υπευθυνότητα την επόμενη μέρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

"Και τον αγώνα για την Μακεδονία για την προώθηση και τη στήριξη της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας θα τον δώσουμε, όσο ισχυροί είμαστε την επόμενη μέρα, με υπευθυνότητα και επιχειρήματα" συνέχισε, μιλώντας σε πολίτες στην Αρναία, ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:

Η επένδυση θα προχωρήσει, αλλά "χωρίς καμία έκπτωση" για το περιβάλλον

Ο κ. Μητσοτάκης στην Αρναία μίλησε για την ανάγκη της "επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής" και ξεκαθάρισε τη θέση του, ότι η επένδυση χρυσού, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει και θα "ολοκληρωθεί", αλλά χωρίς "καμία έκπτωση" ως προς την περιβαλλοντική προστασία.

"Ο δήμος σας διχάστηκε στο παρελθόν και διχάστηκε κι από κάποιους οι οποίοι σκόπιμα επιδίωξαν τον διχασμό και ανήγαγαν μια επένδυση, με τα πολλά καλά της και τα όποια αρνητικά της, ως πολιτικό σύμβολο. Αυτοί που πλήρωσαν τελικά τη νύφη, ήσασταν πρώτα από όλα εσείς. Σας αξίζει ένα καλύτερο αύριο την επόμενη μέρα" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, ότι και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί, εντός και εκτός της χώρας, για τη σημασία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην περιοχή και επεσήμανε, ότι η εμπειρία χωρών "με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία", όπως των σκανδιναβικών χωρών, του Καναδά και της Αυστραλίας, έδειξε ότι με την αξιοποίηση της πιο προηγμένης τεχνολογίας είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού, με τρόπο ώστε να είναι "όσο το δυνατόν πιο φιλική, προς το περιβάλλον".

"Και αυτή είναι η δική μου προσδοκία. Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους. Καμία. Καμία. Από την άλλη όμως δε θα επιτρέψω, για πολιτικούς λόγους για κομματικούς λόγους, μια επένδυση η οποία δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, να φυτοζωεί και να οδηγηθούν συμπολίτες μας στην ανεργία, επειδή κάποιοι επέλεξαν στο δικό σας το κεφάλι να κάνουν πολιτική" είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

"Και από την επόμενη μέρα έχω δώσει ρητές εντολές, στους υπουργούς μας που θα χειριστούν τα σχετικά χαρτοφυλάκια, να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε η επένδυση αυτή να ολοκληρωθεί, να δώσει δουλειές και βέβαια προστιθέμενη αξία και έσοδα στην περιοχή, με έναν τρόπο όπως σας είπα που δεν θα κάνει καμία απολύτως έκπτωση στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί αυτό για μένα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα".

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εταιρία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία, "αν δεν υπήρχε η προοπτική της πολιτικής αλλαγής, θα ήδη είδε φύγει οριστικά" και ότι "θα είχε κλείσει", γιατί, όπως είπε, "έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από παλινωδίες" και συνέχισε:

"Εν πάση περιπτώσει, όποιος επενδύει σε αυτή τη χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Αυτά μπορεί να κάνει, αυτά απαγορεύεται να κάνει και θα ελεγχθεί για αυτά τα οποία δεσμεύεται ότι θα κάνει".

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ,ακόμη, ότι με "καταργημένη" την επένδυση αυτή "η επιβάρυνση για το περιβάλλον θα είναι μεγαλύτερη", λέγοντας, επίσης, ότι μια "σοβαρή, εισηγμένη" εταιρία "δε θα είχε κανένα λόγο να πάρει το ρίσκο εκπτώσεων" της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

"Κατά συνέπεια, εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε μιλήσει για την ανάγκη η επένδυση αυτή να είναι μια επένδυση - σημείο αναφοράς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Β. Ελλάδα, θα την υλοποιήσουμε με απόλυτη προστασία στο περιβάλλον, αλλά και με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας και στην ιστορική παράδοση μιας περιοχής, όπου οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας ζούσαν από τα μεταλλεία".

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του στην Αρναία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ένας νεαρός, απόφοιτος λυκείου, ο οποίος πέρασε φέτος στο πανεπιστήμιο του εξέφρασε την ανησυχία του για φαινόμενα ανομίας, που παρατηρούνται σε χώρους των πανεπιστημίων, για "μπαχαλάκηδες και εμπόρους ναρκωτικών" στους χώρους των ΑΕΙ και πρόσθεσε : "Του λέω, λοιπόν, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης μας".

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην προσωπικότητα του αρχαίου φιλοσόφου Αριστοτέλη - το όνομα του οποίου φέρει ο δήμος - λέγοντας ότι κατατάσσεται παγκόσμια ως ο πρώτος των φιλοσόφων και ότι είναι σημαντικές οι αριστοτελικές αξίες, ως "τεράστια προίκα" και για το σήμερα, η σημασία του μέτρου, της ισορροπημένης ζωής, της ατομικής προσδοκίας.

Συμπλήρωσε, ότι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μπορούν να γίνουν πολλά για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων, για την καλύτερη διασύνδεση με το 'Αγιον Όρος, για την τουριστική ανάπτυξη.

Θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια

Μιλώντας, νωρίτερα, στον Πολύγυρο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα πρόγραμμα "απελευθέρωσης των υγειών δυνάμεων της Ελλάδος, των υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας".

"Θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία εμποδίζουν τον κάθε επιχειρηματία από το μικρό μαγαζί της γειτονιάς μέχρι τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση από το να επενδύσουν στον τόπο." είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Θα απαιτήσω όμως από τους επιχειρηματίες και δη από τους μεγάλους εργοδότες της Χαλκιδικής, σε αντάλλαγμα, για τη διευκόλυνση που τους παρέχω - χαμηλότεροι φόροι, βοήθεια στις αδειοδοτήσεις, βοήθεια στη ρευστότητα - θα σέβονται τους εργαζόμενους και δε θα τους εκμεταλλεύονται".

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τη σημασία που δίνει η ΝΔ στην παιδεία.

"Εμπιστευόμαστε τους δασκάλους τους καθηγητές τους διευθυντές στο σχολείο θα τους δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία" είπε, ενώ ιδιαίτερα για την ειδική αγωγή πρόσθεσε : "Το πρόγραμμα μας για την παιδεία βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την ειδική αγωγή".

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης θα φέρει περισσότερους πόρους για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Σε συνομιλία που είχε στον Πολύγυρο με δημόσιο υπάλληλο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο τομέα δεν θα είναι τιμωρητική, αλλά "πρωτίστως μια μέθοδος επιβράβευσης των άξιων, στους οποίους κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να τους πει και ένα μπράβο για τη δουλειά που κάνουν, και να τους δώσει μια δυνατότητα να έχουν μια καλύτερη πορεία στη δημόσια διοίκηση".

Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, στον Πολύγυρο, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος και αργότερα στην Αρναία ο νέος δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος και του ευχήθηκαν επιτυχία στις εκλογές. Στον Πολύγυρο ήταν παρών και χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Σε υποδεχόμαστε στη Χαλκιδική, εδώ στη Μακεδονία, τη μία και μόνη Μακεδονία, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε πολύ λίγο καιρό θα σε υποδεχθούμε ως αυτοδύναμο πρωθυπουργό, σε μια περήφανη και ισχυρή Ελλάδα" είπε απευθυνόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον περιφερειάρχη χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και αποκάλυψε, ότι η σύζυγος του γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια της σήμερα, αλλά ο ίδιος όφειλε να την αποχωριστεί για λίγο για να έρθει να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη