28 Ιουλ 2019

Συμφωνία Πρεσπών: μηδενική η ανοχή του λαού…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πέρασαν 20 ημέρες από τις εθνικές εκλογές, όπου η το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε την προτίμηση του περίπου 40% των Ελλήνων, που ψήφισαν την 7η Ιουλίου 2019 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη Πρωθυπουργός με 158 Βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο! Κερδίζοντας δηλαδή, την απόλυτη πλειοψηφία, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων!

Οι περισσότεροι εξ αυτών των ψηφοφόρων, πίστευαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακυρώσει, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να ακυρώσει, την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που άρον – άρον κατασκεύασε και υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα, υπό την πίεση του Νατοϊκού παράγοντα και της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ!

Παρ΄ ότι προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει τα δείγματα γραφής, πως δηλαδή, θα σεβαστεί αυτήν την προδοτική και επιβλαβή για τα ελληνικά συμφέροντα Συμφωνία!

Ωστόσο, κατά την έναρξη της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε γι΄ αυτήν τη Συμφωνία μόνο ένα λεπτό από του συνόλου της ομιλίας του!

Δείχνοντας, ότι δεν μπορεί να ταχτεί με την επιθυμία του ελληνικού λαού, η οποία εκφράστηκε από τα τεράστια σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά τάσσεται μεγαλοπρεπώς με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας!

Όμως, ήξερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως η ανοχή του λαού στο ζήτημα αυτό θα ήταν μηδενική!

Έτσι, θα έλεγα πως “άρχισαν τα όργανα”! Αφού προχτές το βράδυ το κέντρο της Κατερίνης γέμισε με αφίσες που απεικονίζουν τον Πρωθυπουργό με τον Μακεδονομάχο παππού του, Οπλαρχηγό Εθελοντικού Κρητικού Σώματος που πολέμησε στη Μακεδονία το 1912 κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και τον ρωτούν, προφανώς αναφερόμενοι στη “συμφωνία των Πρεσπών”, γράφοντας: «Μητσοτάκη, ο παππούς σου πολέμησε για τη Μακεδονία, Εσύ τι θα κάνεις; Θα σεβαστείς την προδοσία της;»!

(όπως ενημερωθήκαμε από την διαδικτυακή πλατφόρμα http://lefteria.blogspot.com)
Στη Βουλή η μήνυση κατά του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών…



Στις 23 Ιουλίου 2019 ο Πρόεδρος Δημήτριος Γιουματζίδης και ο Γραμματέας Γεώργιος Τσαμπούρης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων “Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος”, με αριθμό πρωτοκόλλου 24/2018, προώθησε στη Βουλή των Ελλήνων την μήνυση κατά του πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκου Κοτζιά και με θέμα: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κ. Νικόλαο Κοτζιά!

Με αποδέκτες, τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων!

Παρακάτω η επιστολή της Π.Ο.Π.Σ.Μ.:

«Με την έναρξη λειτουργίας της νέας Βουλής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, έχει κάνει μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για ενέργειές του σχετικά με την προετοιμασία, την υπογραφή και το περιεχόμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, κρίνοντάς την, βάσιμη, παρέπεμψε την δικογραφία στην Βουλή των Ελλήνων, όπου απαιτείται η συναίνεση 30 Βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή διερεύνησης των αδικημάτων που του αποδίδονται.

Ζητούμε να συναινέσετε στην σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής και να επιτρέψετε σε όποιον από τους βουλευτές του κόμματός σας επιθυμεί, να προσυπογράψει την σύστασή της.

Η ενέργειά μας αυτή δεν έχει κανέναν πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα στείρας προσωπικής αντιπαράθεσης αλλά εντάσσεται, αποκλειστικά και μόνον, στην καταστατική υποχρέωσή μας ως Μακεδόνων Ελλήνων, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, να προασπίσουμε την σημερινή Μακεδονική μας πολιτιστική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού»!

Στο σημείο αυτό το μέγα ερώτημα είναι:

Θα βρεθούν οι 30 υπογραφές που απαιτούνται, ή θα κρυφτούν όλοι πίσω από την κομματική πειθαρχία που θα εξαγγείλουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων;;
Μέλη του Ρουβίκωνα πλήρωσαν εγγυήσεις €60.000 με συναυλίες και… δάνειο



Η “χάρη” της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα έφτασε μέχρι το Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού, την Ακρόπολη των Αθηνών! Έφτασαν στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως ανενόχλητοι, ξεδιπλώνοντας όλο το αναρχικό “μεγαλείο” τους, εκεί όπου υποκλίνεται με σεβασμό όλη η ανθρωπότητα! Για να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας υπέρ του εγκληματία – τρομοκράτη Λουκά Κουφοντίνα, προκειμένου αυτό το αστικό κράτος να του παράσχει άδεια από τις φυλακές! Πανό κατά της ελληνικής Δημοκρατίας, κατά του Πολιτεύματος! Αλλά, αυτή η ακτιβιστική τους πράξη, μετά από λίγο συνοδεύτηκε και με το σύνηθες οπλοστάσιό τους, την κόκκινη μπογιά που έριξαν στα γραφεία του ΣΕΒ και πάλι ανενόχλητοι!

Περιμένουμε την αντίδραση της νέας κυβέρνησης και της δικαιοσύνης!

Αξίζει όμως να δημοσιεύσουμε ένα ρεπορτάζ της διαδικτυακής πλατφόρμας http://day2day.gr στις 25 Ιουνίου 2019:

«Εκτός φυλακής βρίσκονται τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για την επίθεση στη Βουλή στις 21 Μαΐου καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις 60.000 ευρώ που τους είχε οριστεί – αθροιστικά – ως εγγύηση προκειμένου να μην προφυλακιστούν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ποσό συγκεντρώθηκε όχι μόνο από συναυλίες και προσφορές αλληλέγγυων στον Ρουβίκωνα αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, και από εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που είναι ο άλλος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα 30.000 ευρώ για τον ίδιο βρέθηκαν μόνο από συναυλίες και αλληλέγγυους τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Ο ίδιος, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebook, επιχείρησε να εμφανιστεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στη φυλακή αλλά, όπως γράφει:

“εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες”.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζίδη τα λεφτά συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυους σε “Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα. Και από Ελλάδα, σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη»!

Πιστεύω βγάλατε τα δικά σας συμπεράσματα και διατυπώσατε καίριες απορίες!

Να προσθέσω, πως με όλα αυτά που συμβαίνουν, κατά πόσο πρέπει να ανησυχεί η ελληνική Κοινωνία των φιλήσυχων πολιτών;;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη