20 Ιουλ 2019

Πρόκληση: Τα Σκόπια έστειλαν αντιπροσωπεία στα Κατεχόμενα για να τιμήσουν τον «Αττίλα»! – Τουρκικά F- 16 θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο

Για πρώτη φορά φέτος, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν στις 2:15 τα
ξημερώματα πάνω από την παραλία στο «Πέντε Μίλι» όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Η «Σκοπιά μέχρι το πρωί» θα ξεκινήσει στο ‘Πέντε Μίλι’ στις 21:30 απόψε και θα περιλαμβάνει και συναυλία από τον τραγουδιστή Γιασάρ. Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των αεροσκαφών, μεταδίδεται ότι στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα τουρκικά F-16 για πρώτη φορά θα πετάξουν πάνω από την συγκεκριμένη παραλία κάνοντας μια περιστροφή ως ένδειξη χαιρετισμού προς τον κόσμο που θα είναι εκεί.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα διοργανώθηκε εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία στην μνήμη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας το 1974, Μπουλέντ Ετζεβίτ, όπου βρίσκεται άγαλμά του, από την «εστία Σονμεζσιζλέρ» (εθνικιστικό σωματείο κυρίως εποίκων) στην παρουσία του «αναπληρωτή προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ.

Εξάλλου, επαφές από το πρωί έχουν στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, την «κυβέρνηση» και την «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από την Βόρεια Μακεδονία, το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία κα το Τσαντ, το οποίο έχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας με το ψευδοκράτος.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η Τουρκία με ένα βίντεο και ένα μήνυμα στο twitter αναφέρεται στην μαύρη επέτειο προβάλλοντας εικόνες από την εισβολή στην Κύπρο 45 χρόνια μετά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες –και μετά από μισό αιώνα- στην Κύπρο και τη Μεσόγειο.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, «αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει τη χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους».

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974 που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 του σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ στα ανοιχτά της Κύπρου.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη