25 Αυγ 2019

Σκόπιμη η απαξίωση της ΔΕΗ για να έρθουν οι “επενδυτές”

Ένα από τα ζητήματα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες και δεν έλαβε την
πρέπουσα δημοσιότητα, παρά την σοβαρότητα του, ελέω της σχέσεως που έχει η ΝΔ με τα ΜΜΕ, ήταν και το θέμα της ΔΕΗ.

Oύτε μια, ούτε δύο, αλλά πάμπολλες ήταν οι δηλώσεις τους αρμόδιου υπουργού, με τις οποίες προειδοποιούσε για ένα επικείμενο κραχ της εταιρείας ηλεκτροδοτήσεως στο άμεσο μέλλον.

Πολλοί θα έλεγαν ότι όντως καλά έκανε ο υπουργός που προειδοποίησε για την καταστροφή, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο… Πονηρά.

Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του υπουργού μας θύμισαν παλιότερες δηλώσεις του Γιωργάκη του Παπανδρέου, ο οποίος με κρεσέντο δηλώσεων περί «Τιτανικού» και άλλων παρόμοιων έστρωσε το χάλι για την επέμβαση των διεθνών τοκογλύφων και την εσωτερική υποτίμηση της Ελληνικής Οικονομίας μέσω των μνημονίων.

Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και κάθε δήλωση του αρμόδιου υπουργού λειτουργεί ως μια μαχαίρια στην πλάτη της εταιρείας. Ουσιαστικά, ο υπουργός λειτουργεί ως «λαγός» των ξένων συμφερόντων που θα θελήσουν στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον να πάρουν την ΔΕΗ για να την εκμεταλλευτούν. Ρίχνει τις τιμές για τους «επενδυτές» του μέλλοντος.

Το πολιτικό κέρδος της ΝΔ από αυτές τις δηλώσεις είναι προφανές. Ρίχνει το φταίξιμο στην προηγούμενη κυβέρνηση και παράλληλα εξασφαλίζει την ευνοϊκή μεταχείριση από τους προαναφερθέντες «επενδυτές» του μέλλοντος.

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Πάρα το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση όντως έκανε εγκλήματα με την ΔΕΗ, ένα εκ των οποίων ήταν το δώρο Τσίπρα σε Ζάεφ για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κατάρρευση της ΔΕΗ είναι προϊόν δεκαετιών κακοδιαχείρισης.

Ο Φωτόπουλος και οι πάσης φύσεως συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έδρασαν μέσα από την ΔΕΗ, δεν ηταν ένα πρόσφατο φαινόμενο αλλά πρακτική δεκαετιών, ευθύνη για την οποία φέρει – μεταξύ άλλων – και η Νέα Δημοκρατία.

Οι πρακτικές ανοχής στους πάσης φύσεως κακοπληρωτές επίσης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξόφλητους λογαριασμούς στην ΔΕΗ είναι αυτός της ΝΔ. Γιατί, άραγε, ο υπουργός δεν φροντίζει για την εξόφληση του λογαριασμού; Γιατί δεν διατάζει κατασχέσεις εναντίον της ΝΔ;

Αστεία πράγματα, φυσικά ακόμα και να τα σκεφτόμαστε.

Σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα του κόσμου, ήδη οι εισαγγελείς θα έψαχναν τα κίνητρα πίσω από τις περίεργες δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος αντί να εκπονεί σχέδιο διάσωσης, φροντίζει να κηρύττει καθημερινώς την καταστροφή.

Στην Ελλάδα, όμως το μόνο που θα γίνει θα είναι να ανέβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε να γίνει ακόμα λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τους ιδιώτες ανταγωνιστές της και να προετοιμάσει το έδαφος για το πλήρες και έναντι πινακίου φακής ξεπούλημα της σε ξένα συμφέροντα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, άλλωστε, αυτά για τη Νέα Δημοκρατία.

KΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ


xrisiavgi.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη