17 Σεπ 2019

Πρώην Γερμανός κατάσκοπος κατά Μέρκελ για το προσφυγικό: «Δημιούργησε μαζικούς κινδύνους ασφαλείας»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δεχθεί επανειλημμένα κριτική για την
πολιτική «ανοιχτών θυρών» που υιοθέτησε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Η απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει την ελεύθερη μετανάστευση δημιούργησε κινδύνους για την ασφάλεια της Γερμανίας, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών της χώρας, Όγκουστ Χάνινγκ.

Μιλώντας στη Sunday Express στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέκρινε την κ. Μέρκελ για τη δημιουργία μιας «κρίσης ασφάλειας» στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε δει τις συνέπειες αυτής της απόφασης όσον αφορά τη γερμανική κοινή γνώμη και την εσωτερική ασφάλεια. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα κάθε μέρα», δήλωσε.

Είπε επίσης ότι «έχουμε εγκληματίες, ύποπτους τρομοκράτες και ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολλαπλές ταυτότητες. Εκείνοι που έκαναν τις επιθέσεις στο Βερολίνο χρησιμοποίησαν 12 διαφορετικές ταυτότητες».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ενώ τα πράγματα είναι πιο αυστηρά σήμερα, έχουμε στη Γερμανία 300.000 ανθρώπους για των οποίων η ταυτότητα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια».

Ο κ. Χάνινγκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών μεταξύ του 1998 και του 2005, δήλωσε ότι η κ. Μέρκελ επέδειξε πολιτική αδυναμία δεδομένου ότι έδωσε αντικρουόμενες απαντήσεις για τη μοιραία της απόφαση. Κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν λάθος, ενώ άλλες φορές δεσμεύθηκε ότι δεν θα συνέβαινε ξανά.

Τα ανοιχτά σύνορα της Μέρκελ
Η πολιτική ανοιχτών συνόρων του Βερολίνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να πλημμυρίσουν τη χώρα, προκάλεσε κριτική από εκείνους που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα έχει επιδεινωθεί λόγω της εισροής μεταναστών.

Το 2015 η Γερμανίδα καγκελάριος ανέστειλε μονομερώς τις συνήθεις συνοριακές διαδικασίες ανοίγοντας τις θύρες σε μια τεράστια ροή προσφύγων και μεταναστών.

Οι προσφυγικές ροές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο το καλοκαίρι του 2015, όταν η Γερμανία δέχθηκε έως 1,5 εκατομμύρια μετανάστες σε ένα μόνο έτος.

Οι επιπτώσεις της απόφασης της κ. Μέρκελ οδήγησαν σε πολιτική διαφωνία στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης και στην αύξηση της στήριξης από τους ψηφοφόρους σε ακροδεξιά κόμματα, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD).

Η Γερμανία, η ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται τους περισσότερους μετανάστες, είναι αντιμέτωπη με μια ταχεία αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια στους δρόμους της. Στις επιθέσεις συχνά εμπλέκονται νέοι μετανάστες.

Μία από αυτές τις επιθέσεις που φέρεται να διαπράχθηκε πέρσι από τους Σύρους και Ιρακινούς αιτούντες άσυλο στην πόλη Κέμνιτς προκάλεσε τεράστιες συγκεντρώσεις κατά της καγκελάριου και της πολιτικής της για τους πρόσφυγες.

sputniknews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη