15 Σεπ 2019

Λέρος: Πού κατέληξε το κλεμμένο πολεμικό υλικό;

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών για την υπόθεση με την
κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση στη Λέρο. Παρόλο που στο «στόχαστρο» βρίσκονται πλέον τρία άτομα, ο φάκελος δεν θα κλείσει αν δεν βρεθούν τα πυρομαχικά.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές εξαιτίας του είδους του οπλισμού που κλάπηκε βρίσκονται σε «συναγερμό». Υπενθυμίζεται πως έχουν κλαπεί δύο αντιαρματικά όπλα, άγνωστος αριθμός ναρκών, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες κλπ.


Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από εξειδικευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων και για το λόγο αυτό είναι απολύτως λογικό να επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας, το πού και σε ποιους έχουν καταλήξει.

Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά:

Ενδέχεται να υπήρχε παραγγελία από κακοποιούς.
Ενδέχεται αυτός που τα έκλεψε να ήθελε να τα κρύψει και να τα πουλήσει, όταν βρει ευκαιρία.
Συχνό είναι το φαινόμενο και της παρακράτησης των όπλων από… συλλέκτες.

Πάντως, οι Αρχές θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο, εφόσον πρόκειται για κλοπή, είναι το στρατιωτικό υλικό να βρίσκεται στα χέρια ποινικών ή λαθρεμπόρων

Θρίλερ με τους τρεις υπόπτους

Υπενθυμίζεται, ότι «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τρεις βασικοί ύποπτοι: ένας υπαξιωματικός που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έχουν αποστρατευθεί.

Παρά τις πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, κανένας από τους τρεις υπόπτους δεν έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν αποθηκάριος φέρεται να έχει καταθέσει πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο προκάτοχός του τού ζήτησε το κλειδί και τον κωδικό πρόσβασης στην αποθήκη μαζί με μαζί με δύο στελέχη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ).

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο νυν αποθηκάριος, δέχτηκε να δώσει τα κλειδιά στον συνάδερφό του, δρώντας βάσει εμπιστοσύνης.

Παρόλα αυτά, ο πρώην αποθηκάριος, ο οποίος σήμερα υπηρετεί σε άλλη μονάδα εκτός Λέρου και ο οποίος έχει τεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη