22 Σεπ 2019

Στέλιος Καζαντζίδης: Σε ξένα χέρια η μισή περιουσία του!… Ποιος και γιατί την πούλησε…

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σε ξένα χέρια το ησυχαστήριο του Στέλιου Καζαντζίδη στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Ο αδελφός του σπουδαίου μας τραγουδιστή Στάθης Καζαντζίδης πούλησε το μισό κτήμα στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Φθιώτιδας, εκεί όπου ο Στελάρας είχε υποδεχθεί μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της Ελλάδας.

Για εκείνον το κτήμα στον Άγιο Κωνσταντίνο ήταν η ζωή του. Τη δεκαετία του ’70, με τη μικρή του ψαρόβαρκα, που έγραφε πάνω το όνομά του, ξανοιγόταν από τα ξημερώματα στο πέλαγο και αφηνόταν στην ηρεμία του απέραντου γαλάζιου. Όταν αργά το μεσημέρι επέστρεφε στο μικρό σπίτι που είχε φτιάξει με τα χέρια του, μέσα στο 6 στρεμμάτων κτήμα, καθάριζε τα δίχτυα του για να είναι έτοιμα για την επόμενη μέρα… Και η ψαριά για τον Στελάρα ήταν πάντα καλή!



Ο Στέλιος Καζαντζίδης με την βάρκα του

Τρόπος ζωής

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις , ο κλαρινίστας Δημήτρης Τζάρας ανέφερε ότι εκείνος μύησε τον μεγάλο μας τραγουδιστή σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής, όταν τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Αμερική και πήγαιναν για ψάρεμα με το δικό του ψαροκάικο. «Πάντα μονολογούσε: “Όταν γυρίσω στην Ελλάδα, θα αγοράσω ένα οικόπεδο μέσα στη θάλασσα και εκεί θα πεθάνω”» μας είχε πει ο κ. Τζάρας. Και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Απέκτησε κομμάτι κομμάτι το κτήμα στον Άγιο Κωνσταντίνο.



Τις δεκαετίες μάλιστα του ’70 και του ’80 όποιος δημιουργός ή συνάδελφός του ήθελε να τον βρει έπρεπε να πάει εκεί για να τον συναντήσει. Ανάμεσα σ’ αυτούς, ο μουσικοσυνθέτης Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Βίρβος, ο Θεόδωρος Δερβενιώτης και πολλοί άλλοι…


O αδελφός του Στέλιου Καζαντζίδη, Στάθης

Στο κτήμα του Αγίου Κωνσταντίνου ο Καζαντζίδης γύρισε και πολλά από τα αφιερώματα που έχουν προβληθεί τις περασμένες δεκαετίες για τη ζωή του. Άλλωστε οι κάτοικοι πίνουν νερό στο όνομά του, μια και η περιοχή έγινε γνωστή χάρη στον σπουδαίο λαϊκό μας βάρδο.



Τα χρόνια πέρασαν, ο Στέλιος μεγάλωσε και εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Όταν έφυγε από τη ζωή το 2001, η περιουσία του μοιράστηκε στα δύο: το 50% πήρε η σύζυγός του Βάσω και το υπόλοιπο 50% ο αδελφός του Στάθης, που ο Στέλιος του στάθηκε σαν πατέρας και μάνα μαζί. Η Βάσω Καζαντζίδη κράτησε το μερίδιο που της αναλογούσε, ανακαίνισε το μικρό σπίτι τους εκεί και το γέμισε με φωτογραφίες του άντρα της και ενθύμια. Τα υπόλοιπα 3 στρέμματα που πέρασαν στα χέρια του αδελφού του, Στάθη, όμως πουλήθηκαν σε άγνωστο ιδιοκτήτη!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη