ΕΚΤΑΚΤΟ – Τελεσίγραφο Άσαντ σε Ερντογάν: «Κλέφτη, θα πάρω κάθε κομμάτι γης που μου έκλεψες»

23 Οκτ 2019

Eμφάνιστη στην Βόρεια Συρία έκανε πριν λίγο ο Μ. Άσαντ μπροστά στους αξιωματικούς
του συριακού στρατού, όπου εκεί έδειχνε επί χάρτου τις ..

τουρκικές θέσεις και δήλωσε τα εξής:

«Κάθε σπιθαμή της συριακή γης θα ανακτηθεί, κάθε σπιθαμή» τόνισε ο ίδιος, ενοώντας την τουρκική στρατιωτική παρουσία, ευρισκόμενος ο ίδιος σε εθνική έξαρση επισκεπτόμενος την επαρχία Idlib (για πρώτη φορά σε διάστημα 7 ετών) καθώς τα στρατεύματά του μετακινήθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τις τουρκικές δυνάμεις απέναντι τους.
Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε ότι κατονομάζει τον Ερντογάν ως «κλέφτη» καθώς υλοποιούσε την πρώτη επίσκεψή του στις περιοχές του Idlib.

While Erdogan flies to Russia to meet Putin and discuss the safe zone plane in northern Syria, Assad sends his own message to Russia by visiting southern Idlib.

View image on Twitter

See Ali Özkök's other Tweets
Ο Άσαντ επισκέφθηκε συγκεκριμένα την πόλη Al-Habit, ενώ το βαρύ πυροβολικό των συριακών δυνάμεων είχε στοχοποιήσει ήδη τις περιοχές Idlib, Hama και Latakia με περισσότερους από 150 πυραύλους εδάφους-εδάφους.
Μόλις αποχώρησε το αυτοκίνητο του Σύρου ηγέτη, ξεκίνησε μπαράζ του συριακού πυροβολικού κατά στόχων στην περιοχή, δίνοντας ο ίδιος το έναυσμα των επιχειρήσεων ανακατάληψης του εθνικού εδάφους της Συρίας.Οι χερσαίες συριακές δυνάμεις την ίδια στιγμή με δεκάδες άρματα μάχης ξεκίνησαν προέλαση σήμερα Τρίτη στο χωριό Αλ-Κοζάλεγια δυτικά του Tal Tamr στη βορειοδυτική επαρχία Hasaka.

+++Explosion reported on the road between Azaz and Kafr Kalbin in Turkish occupied area, northern Aleppo.

View image on TwitterView image on Twitter

See Rojava Network's other Tweets

More villages in under fire; Tell Dam and Abu Sharji, Southeast of Idlib.
SOHR: After Bashar al-Assad (Syrian president) has visited the town Al-Habit, syria army has targeted the countryside of Idlib, Hama and Latakia with more than 150 rockets and heavy artillery.

See Rojava Network's other Tweets
Δημοσιογράφος του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA δήλωσε ότι οι μονάδες του συριακού στρατού συνέχισαν την επίθεσή τους στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Hasaka.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός μπήκε επίσης στα χωριά Shwaish, al-Nufaliyeh, al-Mahal, al-Badran, al-Hizam και Kahfet al-Marati στη νοτιοδυτική ύπαιθρο του Tal Tamer, βορειοδυτικά της Hasaka.
Η παρουσία του Άσαντ στην πρώτη γραμμή, ήταν ένα σαφές «μήνυμα» στον Ερντογάν, ότι ο συριακός στρατός θα ελέγξει κάθε «σπιθαμή γης» που ανήκει στο συριακό κράτος.

Ο Άσαντ για αυτό ετοιμάζεται να διαφοροποιηθεί ακόμα και από τον ίδιο τον Πούτιν αν χρειαστεί, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Ιρανού ηγέτη Χαμενεί τόσο σε όπλα όσο και σε προσωπικό.
Το Ιράν έχει διαφοροποιηθεί πλήρως από την τουρκική στάση, με την Τεχεράνη να ανακοινώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι οι τουρκικές δυνάμεις οφείλουν να αποχωρήσουν σεβόμενες ένα κυρίαρχο κράτος όπως το Συριακό, κάτι που όμως έχει εξοργίσει την Άγκυρα που βλέπει να χάνει τώρα και παραδοσιακούς φίλους.
Αυτό που θα παίξει ρόλο θα είναι φυσικά η ρωσική στάση, μόνο που οι Σύροι φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να έρθουν σε κόντρα, μιας και πρόκειται για την ανάκτηση του εθνικού τους εδάφους.
Ο Τουρκικός στρατός εντός συριακού εδάφους αποτελεί «κόκκινο πανί» για κάθε Σύρο πολίτη και οι εξελίξεις κατά των Τούρκων θα είναι ραγδαίες, διότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα «παιχνίδια» και «ύποπτες συμφωνίες» δεν χωρούν πλέον.
πενταποσταγμα
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη