4 Οκτ 2019

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει δυνάμεις στον Περσικό

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην
περιοχή του Περσικού Κόλπου ως τμήμα της διεθνούς δύναμης ασφάλειας που επιχειρεί στην περιοχή.

Παραμονή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα με αφορμή την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο κρατών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου, η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Αθήνα την συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνή δύναμη για την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο.

Το αίτημα της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα εξέφρασε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκ Εσπερ.

Στην συνέχεια, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο κ. Εσπερ σε μήνυμα του στο twitter επανέλαβε τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας και παράλληλα εξήρε το γεγονός πως η χώρα μας είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω από το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την άμυνα.


Greece is a close friend & ally to the US & one of the few @NATO members who spend over 2% of GDP on defense. Today I thanked Minister Panagiotopoulos for his leadership & encouraged Greece to join the international effort to protect critical infrastructure in the Gulf Region.

168 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής και ταυτόχρονα προέτρεψε την Αθήνα να συμμετάσχει στην διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.

Υπενθυμίζουμε πως το αμερικανικό αίτημα για συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί και τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικότερα, το αίτημα φορούσε την συνδρομή ελληνικής φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών.



sputniknews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη