20 Νοε 2019

Τάσος Χατζηβασιλείου: Εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το Σύνταγμα της χώρας

«Χάθηκε η ευκαιρία για βαθιές τομές στο Σύνταγμα που θα έφερναν την Ελλάδα
βήματα μπροστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια που κρατά την Ελλάδα δέσμια του προηγούμενου αιώνα».
Ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Τόνισε ότι η αναθεώρηση αποτελεί προνόμιο της σημερινής Βουλής, όμως εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα.
«Παρά τις κάποιες σημαντικές αλλαγές, χάνεται δυστυχώς η ευκαιρία για βαθιές τομές στο Σύνταγμα που θα έφερναν την Ελλάδα βήματα μπροστά».

Επεσήμανε ότι παραμένουμε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες και τους τακτικισμούς της προηγούμενης πλειοψηφίας, και έτσι περιπέσαμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Σε μια ακροβασία ανάμεσα σε θεσμικούς αναχρονισμούς και συνταγματικά ευχολόγια, ασύνδετα με την οικονομική και παραγωγική πραγματικότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα, για την μη αναθεώρηση του άρθρου 16, ο βουλευτής τόνισε ότι παραμένει ακατανόητη. Δήλωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα, σε έναν κόσμο ανοιχτό, όπου οι φοιτητές κινούνται, ταξιδεύουν και αλληλεπιδρούν, η Ελλάδα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, μένει πίσω στον περασμένο αιώνα.

«Η πολιτεία οφείλει να εγγυάται ποιοτική δημόσια ανώτατη εκπαίδευση. Όμως, πρέπει και να επιτρέπει αυτό που ισχύει σε όλον τον πλανήτη: ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα με αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας. Εμείς δυστυχώς γινόμαστε όμηροι του παρελθόντος και δείχνουμε να φοβόμαστε την εξέλιξη. Και εδώ μας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ δομική διαφορά αντιλήψεων. Εμείς πιστεύουμε ότι η παιδεία πρέπει να γίνει μοχλός για την ανάπτυξη και την πρόοδο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη