28 Ιαν 2020

Στην άρρωστη πολιτική ατμόσφαιρα αιωρείται μόνο το φοβικό δίλημμα «ένοπλη σύρραξη ή παραχωρήσεις μέσω Χάγης

Ας ελπίσουμε ότι ο κοροναϊός δεν θα εισέλθει μαζικά και βάναυσα στο ανοχύρωτο σύστημα
υγείας μας, το οποίο εποπτεύει αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και πολιτικής ευφυΐας υπουργός μας. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ανέγερσης ειδικών νοσοκομείων εντός μίας εβδομάδας, όπως οι Κινέζοι.
Επίσης έχουμε σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά για πλήθος ασθενειών και εύλογα αναρωτιέται κανείς σε ποιες μονάδες εντατικής θεραπείας θα φιλοξενήσουμε κρούσματα, αν διαβούν φορείς του ιού και μολυσμένοι τη θάλασσα και φτάσουν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και από εκεί στα ενδότερα.

Έχουμε πολλές κερκόπορτες από τις οποίες μπορούν να εισέλθουν εχθροί και φονικοί ιοί. Θα ήταν ενθαρρυντικό να μας έλεγε αυτό το κράτος ποια είναι η υγειονομική άμυνά του, εκεί στα νησιά μας, όπου σωρηδόν φτάνουν αγνώστου προέλευσης και φυσικά υγείας εκατοντάδες καθημερινά ή εβδομαδιαίως. Ο κος Κικίλιας, όπως άκουσα και είδα, συνάντησε Κινέζους διπλωμάτες και μετά ουσιαστικά περιορίστηκε σε κινέζικη σιωπή, λέγοντας μόνο ότι το λόγο για τον Κοροναϊό τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι.
Είναι εμφανές ότι ο ελλιποβαρής πολιτικά υπουργός, εύλογα φοβάται τις συνέπειες της μετάδοσης του ιού σε μια χώρα που λόγω μνημονίου δεν έχει ούτε φάρμακα αντιμετώπισης του καρκίνου.

Σιγή ασυρμάτου στα ερωτήματα της χθεσινής εκπομπής μου. Κυβερνητική σιγή ιχθύος για την πορεία προς τη Χάγη και το τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό. Στην άρρωστη πολιτική ατμόσφαιρα αιωρείται μόνο το φοβικό δίλημμα «ένοπλη σύρραξη ή παραχωρήσεις μέσω Χάγης».
Το δίλημμα ποντάρει στη δεκαετή μνημονιακή παθητικοποίηση του κοινού, στο περίφημο σοκ και δέος που επεβλήθη ως πείραμα στον ελληνικό λαό. Οι προωθούντες την αναθεώρηση της Λωζάνης και τη σμίκρυνση της εδαφικής κυριαρχίας μας, μαγειρεύοντας τις νέες Πρέσπες, ποντάρουν ότι θα υπάρξει αποδοχή της σμίκρυνσης του ελληνικού εδάφους, παρά μιας ένοπλης αναμέτρησης. Για αυτό σπείρουν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως την άποψη ότι μπορούμε να δώσουμε Καστελόριζο και να κρατήσουμε Ρόδο και Λήμνο. Εντός ολίγου θα ακούσουμε ότι είναι προτιμότερο να δώσουμε 300 βραχονησίδες και νήσους και να κρατήσουμε 3.000. Κάποια στιγμή θα ακούσουμε ότι δεν μπορούμε να πούμε στη διεθνή κοινή γνώμη ότι τα θέλουμε όλα. Ότι το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη. Ήδη ακούμε ότι αυτά είναι απαρχαιωμένες απόψεις. Οι μοντέρνες μιλάνε για παραχωρήσεις νήσων και νησίδων και για μοιρασιά, ώστε να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη. Στην πραγματικότητα αποδεχόμεθα ότι οποιοσδήποτε γείτονας μπορεί να διεκδικήσει έδαφός μας και εμείς να το δώσουμε, λόγω αντικειμενικών αντίξοων συνθηκών και επειδή είναι προτιμότερο να μην αντισταθούμε.

Η Τουρκία τα θέλει όλα. Και εμείς έχουμε ήδη δημιουργήσει όλα τα απαραίτητα για να φτάσουμε στην υποχώρηση πριν καν δώσουμε τη μάχη. Είναι καλό ότι σφυρηλατείται ένας άξονας Ελλάδος – Γαλλίας και Ισραήλ και φυσικά ΗΠΑ, αλλά – έχω την αίσθηση – ότι η φιλική διάθεση των Γάλλων περνάει και μέσα από το εύρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επίσης, η στήριξη του αμερικανικού παράγοντα θα φτάσει ως το σημείο κάποιου περιορισμού και ανακοπής της απύθμενης τουρκικής βουλιμίας.

Εκτιμώ ότι έχει προαποφασιστεί η συνταγή του συνυποσχετικού που δεν θα περιλαμβάνει όλη τη βουλιμία, όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας αλλά αρκετές από αυτές. Δηλαδή εκεί που δεν είχαμε να μοιράσουμε τίποτα με τους γείτονες, θα φτάσουμε στο σημείο να δώσουμε έδαφος, θάλασσα και αέρα. Παφλάζοντα και θεοσκότεινα τα νερά στο διεθνή περίγυρο. Οι σύμμαχοί μας θέλουν σταθερότητα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και οδηγούν το σύνολο της διαφωνίας στη Χάγη. Πριν από λίγο μάθαμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικάνου Προέδρου με τον κο Ερντογάν του συνέστησε να τα βρει με την Ελλάδα. Εκτιμώ και δεν πέφτω έξω, ότι ήδη έχουν καταστρώσει όλο το συνυποσχετικό που πάει στη Χάγη. Αυτό όμως σημαίνει εκσυγχρονισμό της Λωζάνης, δηλαδή επαναδιατύπωση, ίσον μοιρασιά.


Η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι καταλυτική. Ας μην είμεθα σίγουροι ότι οι διεθνείς δικαστές θα ευλογήσουν ή θα δικαιώσουν την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται στην επαναδιατύπωση του χάρτη του Αιγαίου να δούμε ότι παραχωρούνται εκατοντάδες νήσοι και βραχονησίδες στους απέναντι. Δηλαδή, από τα 3.400 περίπου κομμάτια του Αιγαίου, μπορεί να υπάρξει παραχώρηση 300 ή 400 μικρών νήσων ή βραχονησίδων στην Τουρκία. Ακόμη και του Καστελόριζου. Απόφαση που μπορεί να φέρει άμεσο εποικισμό και διευθέτηση τμήματος και του προσφυγικού με μετατόπιση χιλιάδων μεταναστών, μουσουλμάνων σε παραχωρηθέντα εδάφη.

Σιγή ασυρμάτου στα ερωτήματα που έθεσα χθες για τους εθνοτερμίτες που περιστοιχίζουν το σημερινό πρωθυπουργό. Σιγή ασυρμάτου για όλους τους Σημιτικούς, τους τουρκόφιλους, τους υποστηρικτές της Τουρκίας, της ανοικτής κοινωνίας του Σόρος και της θεωρίας ότι οι Τούρκοι δεν είναι αντίπαλοι, είναι καλοί γείτονες, τους οποίους εμείς χτυπήσαμε, ενώ ζούσαμε καλά 400 χρόνια.

Σιγή ιχθύος για τις επαφές με Ροζάκη και με όλο το ΕΛΙΑΜΕΠ. Ήδη τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα βρίζουν τον Καραμανλή ή τον Σαμαρά ή οποιονδήποτε είχε αντισταθεί στους εκσυγχρονιστές γερμανόφιλους πράκτορες και σε όσους υποστήριξαν τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ετοιμάζεται κάτι ανατριχιαστικό για το Αιγαίο. Αντίσταση με Ροζάκηδες δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίσταση με Γαβρόγλου και Ρεπούσηδες δεν μπορεί να υπάρξει. Εθνική συνείδηση με λίγο Καστελόριζο για να κρατήσω Λήμνο δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Κυριάκος θα στείλει τη συμφωνία στη Χάγη, θα ξεσηκωθούν και τα βράχια των ακτών του Αιγαίου εναντίον του και ο επόμενος πρωθυπουργός θα την εφαρμόσει λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό, γιατί παράγει έννομες ενέργειες. Δηλαδή ότι λέει τώρα ο Κυριάκος για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ενδεχομένως να φτάσουμε στο σημείο τα ίδια κυκλώματα να πουν ακραίους τους Έλληνες ή γραφικούς που δεν δέχονται το λογικότερο και την απόφαση ενός δικαστηρίου, όπως ακριβώς χλεύαζε τους Έλληνες ο Τσίπρας για τις κινητοποιήσεις τους στο Μακεδονικό. Για αυτό το Βερολίνο θέλει αμιγείς 4ετίες. Γι’ αυτό έπρεπε να μείνει επάνω 4 χρόνια ο Τσίπρας και γι’ αυτό θα επιδιωχθεί να μείνει και ο Μητσοτάκης.

Όλα αυτά τα εθνικά θέματα θα πασπαλιστούν με την άχνη διαφόρων οικονομικών ασπιρινών. Έτσι για να διατηρείται η θερμοκρασία χαμηλότερα. Ο Μητσοτάκης θα υποστηρίξει ότι είναι βούληση των μεγάλων δυνάμεων και η δικαιότερη λύση. Ο Ερντογάν θα πει στο λαό του, ότι η Τουρκία κατάφερε να βάλει στο συνυποσχετικό όλα τα αιτήματά της και ότι ταυτόχρονα είναι πιστή στο διεθνές δίκαιο, αφού το όλο θέμα θα πάει στη Χάγη.
Παράλληλα, θα διατηρήσει τις σχέσεις με ΝΑΤΟ- Ουάσιγκτον και κυρίως με Βερολίνο, που επιδιώκει να διατηρεί ως δορυφόρο την Ελλάδα, παραχωρώντας στην Τουρκία τη φιλανδοποίηση της περιοχής, δηλαδή το δικαίωμα εις το διηνεκές να βήχει η Άγκυρα και να κρυολογεί η Αθήνα.

Σιγή ασυρμάτου για το πόσο Αιγαίο είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε, ενώ ο πολιτικοοικονομικός κόσμος σήπεται από μέρα σε μέρα περισσότερο. Οι άνθρωποι του πρωθυπουργού επικοινωνούν απευθείας με τους οικονομικούς παράγοντες και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων που εισέρχονται ή εξέρχονται της κρατικής οντότητας. Θα υπάρξει νέα καθίζηση του βιοτικού επιπέδου εξαιτίας των πλειστηριασμών. Η γερασμένη ελίτ διατηρεί τα προνόμιά της, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ρυτίδες της και η ανθελληνική θέα της. Κανένας Γενοβέζος μισθοφόρος, κανένας Ιουστινιάνης δεν μπορεί να αναλάβει την άμυνα των τειχών, αφού ουδείς από τους προύχοντες δεν θέλει ποτέ να δώσει για να ενισχυθεί η άμυνα. Έτσι, ευρισκόμεθα απέναντι σε μία φασιστική Τουρκία, φρικτά φτωχή στην πλειοψηφία του λαού της, με επίσης βαθύ κράτος, που ζητάει ελληνικά εδάφη απειλώντας με πόλεμο.

Κατά τη γνώμη μου είναι ανάξια λόγου και κριτικής, η χθεσινή συνέντευξη του κου Τσίπρα, γιατί σε αυτή τη φάση ουδείς Έλληνας ενδιαφέρεται πότε ακριβώς τον ερωτεύτηκε η γυναίκα του ή αν ήταν ερωτευμένη μαζί του πολύ πριν το ανιχνεύσει. Ήταν μια συνέντευξη άχυρο, δημοσίων σχέσεων, γιατί όλοι γνωρίζουμε τις επιδόσεις του στο πειραματικό γυμνάσιο Αμπελοκήπων ή τη μικρή στάση που έκανε στον Περισσό. Για μια ακόμη φορά, ανατρίχιασε το ευρύ κοινό για τις εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με το πώς έκανε το πελώριο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ένα ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΝΑΙ. Ούτε η φιλία του με τον αρχιεπίσκοπο είχε κάποιο ενδιαφέρον. Μια συνέντευξη – άχυρο ενός ζουλιγμένου από τα γεγονότα Αλέξη Τσίπρα, πολιτικά φθαρμένου, που περιμένει στη γωνία να δει ένα μεγάλο ατόπημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά στα εθνικά για να αναφωνήσει : « λέγατε για εμένα, κοιτάξτε αυτόν!». «Αν στείλει κάτι τέτοιο στη Χάγη, εμείς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα μετά από μια απόφαση και μοιρασιά». Ένας πολιτικός κόσμος που σήπεται ολοένα και περισσότερο. Κυρίες που ανταλλάσσουν υποσχέσεις για δουλειές και πολλά λεφτά. Κυρίες που γερνάνε και ως μούμιες δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να βγαίνουν συχνά στην τηλεόραση γιατί το θέαμα θυμίζει σκηνές από την ταινία η «επιστροφή της Μούμιας». Υπουργοί που δίνουν υποσχέσεις για νέα ασφάλιση. Επενδύσεις που δεν έρχονται ποτέ. Πραγματικά χαμογέλασα ακούγοντας ότι η Φιτς, η Πριτς μας αναβάθμισε από ΒΒ μείον σε ΒΒ. Δηλαδή σε μεγάλη απόσταση από ένα επενδυτικό περιβάλλον.

crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη