8 Φεβ 2020

Η Κομισιόν «αναβαθμίζει» την Ελλάδα:Αναθεωρεί προς τα πάνω τις αναπτυξιακές προοπτικές

Σημαντική είναι η βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες. Και
αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης.

Πέρα από τους οίκους αξιολόγησης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας.


Ο νέος επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη άναψε διπλό “πράσινο φως”, για τη έναρξη της συζήτησης για τα πλεονάσματα, αλλά και για την πιθανή απόφαση για τα ANFAs και SMPs τον Ιούνιο, σήμερα.

Η Κομισιόν ετοιμάζεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στις χειμερινές προβλέψεις, που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.

Στη δημόσια συζήτηση που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), o επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ανέφερε ότι η νέα πρόβλεψη της Κομισιόν σε σχέση με τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ στην Ελλάδα φέτος θα είναι πιο κοντά στις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι Βρυξέλλες ανεβάζουν τον πήχη του ΑΕΠ στο 2,5% για φέτος. Μόλις στις 6 Νοεμβρίου η Κομισιόν είχε δώσει πρόβλεψη 1,8% για το 2019, 2,3% για φέτος και 2% για το 2021.

Η Ελλάδα, τόνισε έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναφέρθηκε στη γεωγραφική της θέση, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τον πράσινο τουρισμό, το κλίμα, τον αγροδιατροφικό τομέα με πολλά μοναδικά προϊόντα.

«Είναι σημαντικό να αδράξεις την ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά o Ευρωπαίος επίτροπος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη