21 Φεβ 2020

ΠΟΥ για κορωνοϊό: «Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού»,
σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς επισήμανε ότι «ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι μικρός σε σχέση με τα 75.000 που έχουν καταγραφεί στην Κίνα, ωστόσο αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».


Σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ είπε συγκεκριμένα: «Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν»

Ακόμα, ο Γκεμπρεγεσούς ανέφερε ότι «η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν. Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό»,.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετά από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Τα τελευταία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.

«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», είπε ακόμα Όλιβερ Μόργκαν.

Ο Γκεμπρεγεσούς σημείωσε ότι οι Αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 την Πέμπτη.

Ακόμα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ πρόσθεσε: «Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε την Πέμπτη σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ενώ ο αριθμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας αυξήθηκε κατά 114 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε συνολικά 2.118.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της. Από έναν θάνατο κατέγραψαν οι αρχές στις επαρχίες Σαγκάη, Χουμπέι, Φουτζιάν, Σαντόνγκ, Σαανσί και Γιουχάν σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη