4 Απρ 2020

Θα συνταχτούμε με το μέτωπο Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας;




Υπό πίεση η Μέρκελ μετά την εκλογική «πανωλεθρία» στην Έσση | ΈθνοςΤου Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


Το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο προκάλεσε η Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο μιας Ενωμένης Ευρώπης, από τη στιγμή που στα
διεστραμμένα μυαλά των Γερμανών είχε επικρατήσει η βεβαιότητα, ότι η Ναζιστική Γερμανία θα επιβαλλόταν σε αυτήν (την Ευρώπη) και έτσι θα μπορούσε να την ελέγχει και να εκμεταλλεύεται όλους τους οικονομικούς πόρους της! Προς αυτήν την εκπλήρωση των πόθων των Γερμανών δημοσιεύθηκε το 1942 μελέτη του Υπουργού Οικονομικών του Αδόλφου Χίτλερ, Βάλτερ Φουνκ, με τον ιδιαίτερο τίτλο: Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  (Europäische Wirtschaftsgemeinschaft).
Ωστόσο, η συνέχεια ήταν δραματική, γιατί άφησε η λήξη του Πολέμου την Ευρώπη απόλυτα κατεστραμμένη. Φτώχια, πείνα και δυστυχία, έπρεπε να διαχειριστούν οι χώρες της Ευρώπης, ως απόρροια του γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού και της παραφροσύνης.      
Παρά ταύτα, εκείνο το Χιτλερικό όραμα της Ενοποιημένης Ευρώπης, έλαβε σάρκα και οστά στις 25 Μαρτίου 1957, όταν στη Ρώμη υπογράφηκε Συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, από τη Δυτική Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο!               
Με την πρωτοκαθεδρία βεβαίως – βεβαίως της Γερμανίας, που από τότε έθετε τις βάσεις της ηγέτιδας δυνάμεως του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού, που στα επόμενα χρόνια θα εξελισσόταν σε οικονομικό γίγαντα!
Ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης η Γερμανία, που αιματοκύλησε την Γηραιά Ήπειρο, που οι φρικαλεότητες των γερμανικών στρατευμάτων ξεπέρασαν την κάθε νοσηρή φαντασία! Η Γερμανία του Πολέμου, στην οποία δεν είχε μείνει πέτρα επάνω σε πέτρα! 
Εντούτοις η φιλεύσπλαχνη Δύση των Συμμάχων και νικητών του Πολέμου, έκαναν ενδεχομένως τεράστιο λάθος που ανέλαβαν την πλήρη ανοικοδόμησή της. Η φιλεύσπλαχνη Δύση  των Συμμάχων κατά του ηττημένου φασιστικού άξονα (Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία), ανέλαβε πρωτοβουλία για να της χαρίσει της Γερμανίας, τα χρέη της το 1953, τέσσερα χρόνια πριν από την Συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας! Με μια γενναία απόφαση στη Διάσκεψη του Λονδίνου (27 Φεβρουαρίου), κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ και στην οποία συμμετείχαν είκοσι χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα!
Αυτή η ΕΟΚ, όραμα του Χίτλερ μην το ξεχνάμε, το 1993 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μεταλλάχτηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, και από οικονομική Ένωση έγινε και πολιτική Ένωση! Προς τέρψη της Γερμανίας, της ενοποιημένης Γερμανίας, που θα την καθιστούσε παντοδύναμη οικονομικά στην Ευρώπη, απομυζώντας προς όφελός της τις οικονομίες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών – μελών της ΕΕ, γεμίζοντας έτσι με ευρώ τις τράπεζές της και τα δημόσια ταμεία της!  





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη