28 Νοε 2020

Έγκλημα στις Σπέτσες: Βούλγαρο δείχνει ο 22χρονος Βασίλης Μπάφας - Ολόκληρη η απολογία του


Για απειλές στο θύμα από έναν Βούλγαρο για οφειλή 3.000 ευρώ από ναρκωτικά, έκανε λόγο κατά την απολογία του ο 22χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 26χρονου στις Σπέτσες.

Έναν Βούλγαρο, γνωστό στις Αρχές, των Σπετσών δείχνει ως πιθανό ύποπτο για την δολοφονία του 26χρονου, Γρηγόρη Θυμαρά, ο κατηγορούμενος, Βασίλης Μπάφας.
ADVERTISING


Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του που αποκαλύπτει το eReportaz ο 22χρονος ο οποίος τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα επισημαίνοντας ότι ο άτυχος Γρηγόρης μαζί με έναν ακόμη νέο νεαρό, τον Ι.Γ. δέχονταν απειλές από έναν Βούλγαρο υπήκοο τον οποίο και κατονόμασε για οφειλή 3.000 ευρώ λόγω ναρκωτικών!

Όπως επεσήμανε στον ανακριτή, το θύμα αλλά και ο Ι.Γ. δεν έδιναν στον Βούλγαρο τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα εκείνος να εξαγριώνεται. Μάλιστα στην απολογία του υποστήριξε ότι η οργή, μετατράπηκε σε απειλές ότι θα κάψει το μαγαζί που διατηρούσε ο Ι.Γ., όπως αναφέρει το Δικαστικό Ρεπορτάζ.
Οι αντιφατικές καταθέσεις

Την ίδια στιγμή μέσω του υπομνήματός του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στις αντιφατικές καταθέσεις των δυο ουσιαστικών μαρτύρων οι οποίοι προανακριτικά τον έδειξαν ως τον δολοφόνο. Όπως είπε, ο ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι φορούσε γαλάζιο φούτερ και βυσσινί παντελόνι, ενώ ο άλλος είδε το δράστη με… ανοιχτόχρωμη γκρι φόρμα! Οι “τρύπες” στις αφηγήσεις των δύο βασικών μαρτύρων δεν εξαντλούνται εκεί. Ο συμπληρωματικός μάρτυρας Σ., στην κατάθεσή του στις 22 Νοεμβρίου αναφέρει: «Κατά την άφιξη μας στο σημείο βρήκαμε τον Ζ.Α. και την Β.Α». Ο Μπάφας επεσήμανε ότι είναι παράδοξο να μην αναφέρονται τα ονόματα των δύο άλλων μαρτύρων Μ. και Γ. οι οποίοι δήλωσαν «αυτόπτες» !

Ακόμη επεσήμανε ότι ένας εκ των μαρτύρων όταν οι αστυνομικοί του παρουσίασαν το μαχαίρι που βρέθηκε στο σπίτι του Βασίλη Μπάφα, υποστήριξε ότι «ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό», ενώ ο έτερος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει καθαρά, όπως αναφέρει το Δικαστικό Ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια ο Μπάφας έκανε λόγο για δυο ακόμη στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τις αποκλίσεις στις μαρτυρικές καταθέσεις. Όπως είπε οι Γ. και Μ. υποστήριξαν ότι ο 22χρονος «τσούλησε» και πέταξε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Γρηγόρης Θυμαράς, δίπλα από το θύμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, προκειμένου να φανεί ως ατύχημα. Όμως, οι μάρτυρες Σ., Χ., Ζ. και Β. κατέθεσαν ότι ο Σ. ήταν αυτός που σήκωσε το μηχανάκι και το τοποθέτησε στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Δεύτερον, ενώ ο αδελφός του θύματος Σωτήρης Θυμαράς κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος έβριζε τον αδελφό του, οι Μ. και Γ. ανέφεραν ότι ο Βασίλης Μπάφας και ο Γρηγόρης Θυμαράς είχαν πάει μαζί βόλτα, πράγμα που φαντάζει παράλογο, όπως είπε, υπό την προϋπόθεση ότι ο Σωτήρης Θυμαράς είχε πει την αλήθεια.
Εξέταση DNA

Πατώντας πάνω στις αντιφάσεις των μαρτύρων, ο δικηγόρος του 22χρονου Χρήστος Μυλωνόπουλος ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα εξέταση γενετικού υλικού, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το θύμα, καθώς και σχετικά με το ποιος είναι τελικά ο δράστης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Δικαστικό Ρεπορτάζ, ο κ. Μυλωνόπουλος ζήτησε να γίνει εξέταση γενετικού υλικού πάνω στα ρούχα που ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες ότι φορούσε ο κατηγορούμενος. Παράλληλα, αιτήθηκε να εξεταστεί εάν το περίφημο μαχαίρι, το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι όργανο του εγκλήματος, ταιριάζει με το στόμιο του τραύματος του θανόντος.

Παράλληλα, μεταξύ του πλήθους των αιτημάτων του κατηγορούμενου, διαβιβάστηκε αυτό της δακτυλοσκόπησης των αποτυπωμάτων στο μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο αδικοχαμένος 26χρονος.

Αναμφίβολα, η εξέταση των στοιχείων αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που έχουν συσκοτίσει οι αμφιλεγόμενες καταθέσεις των μαρτύρων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη