Ποιος Έλληνας κορυφαίος δημοσιογράφος ξεπέρασε πρώτος τους Τούρκους παπατζήδες συναδέλφους του;

25 Νοε 2020

 Α Π Ι Σ' Τ Ε Υ Τ Ο θα λέτε όσοι θα διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές και θα αναρωτιέστε πόσο επικίνδυνη είναι τελικά η φάρα των δημοσιογράφων όταν ασχολούνται με θέμα που δεν ξέρουν και ειδικά αυτά της υγείας με μοναδικό στόχο την ...αύξηση της τηλεθέασης ή της κυκλοφορίας μιας εφημερίδας! Αυτό όμως που δεν ξέρετε πολλοί, είναι ότι ένας Έλληνας δημοσιογράφος ξεκίνησε το παπατζιλίκι με τα ροφήματα με τα

...φύλλα της ελιάς!

Διαβάστε

Τσάι με φύλλα… ελιάς προτείνουν οι Τούρκοι, για την αντιμετώπιση της Covid-19. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, πρόκειται για σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, με τίτλο: «Φύλλα ελιάς κατά του κορωνοϊού».

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως τα φύλλα της ελιάς διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιική ουσία, που βοηθάει στο να πέσει ο πυρετός και εξουδετερωθεί ο ιός του Covid-19. Πρόκειται για την ουσία ελευρωπαΐνη (oleuropein), η οποία είναι άφθονη στα φύλλα της ελιάς και στις πράσινες ελιές. Ήδη τρία νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν στη δοκιμή χρήσης τσαγιού φύλλων ελιάς σε ασθενείς τους, με … «εκπληκτικά» -σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ- αποτελέσματα.

Η δοκιμή έγινε σε 94 άτομα που προσβλήθηκαν από κορονοϊό στο χώρο εργασίας τους. Οι ασθενείς αυτοί, όπως και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, έπιναν τσάι με φύλλα ελιάς κάθε πρωί και βράδυ επί 2 μήνες, με αποτέλεσμα να θεραπευτούν. «Η επιστημονική έρευνα θα τεκμηριώσει το θαυμαστό αποτέλεσμα», επισημαίνει ωστόσο η Γενί Σαφάκ.

Το δημοσίευμα αναφέρει και πως παρασκευάζεται το «θαυματουργό» τσάι. Γράφει συγκεκριμένα: «Κατ 'αρχάς, βράστε σε μεταλλικό νερό χωρίς χλώριο και στη συνέχεια προσθέστε φύλλα ελιάς που έχετε πλύνει νωρίτερα σχολαστικά. Αφήστε τα να βράσουν για τουλάχιστον 7 λεπτά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος βρασίματος, τόσο περισσότερη ουσία είναι η ουσία της ελευρωπαΐνης στο φύλλο. Μην κρατάτε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό. Μπορείτε να ρίξετε μέσα στο βραστό νερό και ξηρά ή πράσινα φύλλα τσαγιού».

Στην Τουρκία ωστόσο, που όλα έχουν επίκεντρο το… τσάι, τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τα 6.000 την ημέρα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται από 140 μέχρι 150 άτομα, με επίσημη πληροφόρηση αν και τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται ευθέως.

1
o76z3p1606286015658

Ας δούμε τώρα μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του δημοσιογράφου:

   

Με το να διαφημίζει τους ...σωτήρες του Σώρρα...
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη