28 Νοε 2020

Την πρώτη γραμμή του πολέμου επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη!

Στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα εφημερεύει έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο

διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, καθώς και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο.

Σε συζήτηση που είχε με εργαζόμενους ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για την «σπουδαία δουλειά», που όπως είπε κάνουν. «Όλοι η κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει όλοι να προσέχουμε, έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού και θα είναι και πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού. ‘Οταν τελειώσει αυτή περιπέτεια θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας που τόσο ανάγκη έχει χώρα μας», επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι δωρεάν και πως δεν θα είναι υποχρεωτικό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο θα δοθούν το επόμενο διάστημα 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο παρέδωσαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που έφτιαξαν παιδιά από την παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.


 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας. Μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί επίσης, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο. Στις 12.30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Στις 2.00μμ θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη