Λοιμωξιολόγοι σε Μητσοτάκη: «Lockdown τις γιορτές – Κλειστά τα πάντα και τα Χριστούγεννα»

28 Νοε 2020

 
«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε

κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί». Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοινώνοντας την (πρώτη;) παράταση του lockdown στην Ελλάδα. 
 Η παραπάνω απόφαση θεωρείται «επιβεβλημένη», καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο -ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές – αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές, που εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Μυτιλήνη. «Φωνές» στην Επιτροπή να μην ανοίξει τίποτα τις γιορτές Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται κάθε κουβέντα για το σχέδιο άρσης της καραντίνας, πληροφορίες από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρουν ότι τα μέλη της είναι «διχασμένα» για το… μέλλον. Ειδικότερα, στην Επιτροπή υπάρχουν «φωνές», ώστε να «μην ανοίξει τίποτα» εντός των εορτών, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση ίσως ξεφύγει ξανά. Και ίσως μετά η χώρα και το ΕΣΥ μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες… 
 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα που κυριαρχεί από αρκετούς ειδικούς είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα σχολεία, μόλις για 15 ημέρες (αμέσως μετά έρχονται Χριστούγεννα και θα ξανακλείσουν). Παράλληλα, θεωρούν ότι η εστίαση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνωστισμού, όπως επίσης και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα. 
Μοναδική εξαίρεση, ίσως αποτελέσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ τα εποχικά (τα μόνα σίγουρα που θα ανοίξουν) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν ρολά, μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη