3 Δεκ 2020

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία


Ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς να είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 589 θάνατοι, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί ημερησίως από την έναρξη της πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 41.053 ασθενείς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ρωσικές αρχές.


Στο 92% η αποτελεσματικότητα του Sputnik V

Το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας είναι κατά 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της δοκιμής, όπως υποστηρίζει το κρατικό ταμείο πλούτου της χώρας.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε δεδομένα από τους πρώτους 16.000 συμμετέχοντες στην έρευνα και οι οποίοι έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου, δήλωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη του Sputnik V και το εμπορεύεται παγκοσμίως.

«Δείχνουμε, με βάση τα δεδομένα, ότι έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία είδηση, την οποία οι ερευνητές θα αφηγούνται κάποια στιγμή στα εγγόνια τους.

Η μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε περισσότερους από 16.000 εθελοντές, 21 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου ή ενός ψευδο-φαρμάκου. Η στατιστική ανάλυση περιλάμβανε 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και έδειξε ότι το Sputnik V ήταν κατά 92% αποτελεσματικό.

Σημειώνεται επίσης ότι η παρατήρηση 10.000 εμβολιασμένων, οι οποίοι ήταν επιπλέον εθελοντές εκτός των κλινικών δοκιμών, επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 90%.

Από τις 11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών στη Ρωσία σε 29 ιατρικά κέντρα, περισσότεροι από 20.000 εθελοντές εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου και πάνω από 16.000 εθελοντές με την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι παρενέργειες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης δεν ήταν σημαντικές. Ορισμένοι συμμετέχοντες παρουσίασαν πόνο στο σημείο της ένεσης και συμπτώματα τύπου γρίπης, συμπεριλαμβανομένου πυρετού, αδυναμίας, κόπωσης και κεφαλαλγίας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη