4 Δεκ 2020

Εύγε: Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

 Άμεση ανταπόκριση είχε η έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πριν από δύο μέρες, το Παιδικό Χωριό, αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, πρόβλημα στη δυνατότητα να καλύψει με

θέρμανση και τα οκτώ σπίτια στα οποία διαμένουν 38 ανήλικα παιδιά. 

Στην ίδια ανακοίνωση δε εκφραζόταν έντονος προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της στέγης φιλοξενίας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με τον κίνδυνο της επ’ αόριστον αναστολής των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού γραφείου, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα στηρίξουν άμεσα το Παιδικό Χωριό καλύπτοντας τις ανάγκες με πετρέλαιο θέρμανσης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της δομής κ. Ίσαρη, υπογραμμίστηκε ότι ο κ. Δημητριάδης θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και στο ενδεχόμενο που χρειαστεί, το πρωθυπουργικό γραφείο θα συνδράμει έτσι ώστε να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Τέλος, σημειώνεται ότι υπήρξε μέριμνα έτσι ώστε να διατεθούν τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης ενώ δρομολογούνται διαδικασίες για έκτακτη επιχορήγηση το προσεχές διάστημα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη