Η Ελλάδα έπρεπε να πολεμάει στην Αφρική σήμερα στο πλευρό των Γάλλων και να προχωρήσει άμεσα σε Δεσμευτική Αμυντική Συμφωνία!

27 Ιαν 2021Πρέπει να γίνει σαν το Μάλι η Ελλάδα για να ξυπνήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και πολίτες ότι ο μεγαλύτερο κίνδυνος για τη δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής είναι οι Τζιχαντιστές του Ισλάμ; Τότε όμως θα είναι αργά! Η Θεσσαλονίκη και η

Αθήνα θα ξυπνήσουν μια μέρα με Μουσουλμάνο δήμαρχο. Όπως το Λονδίνο και το Ρότερνταμ.....

Η είδηση: 

Περίπου εκατό τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου είκοσι αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των ένοπλων δυνάμεων της Γαλλίας και του Μαλί στο κεντρικό τμήμα της αφρικανικής χώρας αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ το γενικό επιτελείο στην Μπαμακό.

«Μια εκατοστή τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν, μια εικοσαριά αιχμαλωτίστηκαν και πολλές μοτοσικλέτες και πολεμικό υλικό κατασχέθηκαν» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που βαφτίστηκε «Έκλειψη» και διεξήχθη από τη 2η ως την 20ή Ιανουαρίου από δυνάμεις του Μαλί και της δύναμης Μπαρχάν της Γαλλίας, διευκρίνισε το επιτελείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του και επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν ήδη δώσει πηγές προσκείμενες στην επιχείρηση.

Έγιναν «πολύ φιλόδοξοι» ελιγμών που «διήρκεσαν περίπου δύο μήνες», ανέφερε ο γάλλος συνταγματάρχης Ζαν Μπατίστ, επικεφαλής μονάδας της δύναμης Μπαρχάν ειδικευμένης στις επιχειρήσεις στην έρημο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του επιτελείου, που τον επικαλείται.

Η πρώτη φάση της αφιερώθηκε στην «κοινή εκπαίδευση», προκειμένου να υπάρξει «εξοικείωση επί του πεδίου», ενώ η δεύτερη είχε στόχο να «ξετρυπωθούν» τζιχαντιστές «από τη Γκουρμά του Μαλί μέχρι τα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο».

 Η περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση είναι ζώνη όπου βρίσκονται στρατόπεδα εκπαίδευσης και κρησφύγετα διαφόρων οργανώσεων που συνδέονται είτε με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), είτε με την (αντίπαλή της) οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα (ΙΚΣ).

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη