Αποφασισμένη η κυβέρνηση να βάλει τάξη στα Πανεπιστήμια

22 Ιαν 2021


Ανάχωμα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το μέλλον και την κανονικότητα εξακολουθούν να βάζουν οι συντεχνίες των πανεπιστημίων και οι νοσταλγοί του χρεοκοπημένου χθες, αντιδρώντας σε αλλαγές και τομές που θα έθιγαν τα «κεκτημένα» τους και θα έβαζαν επιτέλους μία τάξη στα πανεπιστήμια.

Η ακατανόητη στάση των Πρυτάνεων και οι λογικές που συνδέονται με την πιο συντηρητική περίοδο στην Ακαδημία που αναδύθηκαν κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο προκάλεσε έκπληξη, όχι μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης που εναγωνίως επιθυμεί να δει ένα άλλο αξιόπιστο πανεπιστημιακό σύστημα.


Ένα σύστημα απεγκλωβισμένο από παθογένειες του παρελθόντος και από λογικές ήσσονος προσπάθειας, συναλλαγής, μιζέριας και ανομίας που τόσο αδικούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, πλήττουν την ποιότητα των σπουδών και περιορίζουν την εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ.

Παρόλο αυτά η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να "σπάσει αυγά" και να προχωρήσει οπωσδήποτε τις αναγκαίες αλλαγές, να αλλάξει άρδην την εικόνα παραβατικότητας στους χώρους του πανεπιστημίου, να θέσει εκτός τους μπαχαλάκηδες, να προστατέψει τους φοιτητές και να διασφαλίσει ταυτόχρονα ένα αξιόπιστο σύστημα εισαγωγής που θα επιβραβεύει τον αγώνα των μαθητών και θα διασφαλίζει υψηλά ποσοστά ποιότητας σε ένα σύστημα που έχει επικριθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Κι αυτό θα το πράξει, θα κάνει δηλαδή την επανάσταση του αυτονόητου, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη