Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην αγορά - Οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις στα ΑΕΙ

18 Ιαν 2021


 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προβλέπει την αξιοποίηση αστυνομικών δυνάμεων για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το εν λόγω αστυνομικό σώμα που συστήνεται θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. Συμπλήρωσε επίσης πως ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.


Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη