13 Απρ 2021

Πότε θα στηθούν οι κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής


Επειδή άρχισαν ξανά διάφορες κουβέντες στο παρασκήνιο, σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, τα πράγματα έχουν ως εξής – σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μας μετέφεραν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο ενδεχόμενα για να ΜΗΝ υλοποιηθεί βάση του προγραμματισμού η εκλογική διαδικασία.

Ενδεχόμενο πρώτο: Ο Μητσοτάκης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις αρχές φθινοπώρου. Εξυπακούεται πως σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ θα υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου, και το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ως έχει σήμερα. Αλλά το σενάριο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται.

Ενδεχόμενο δεύτερο: Παρά την σημερινή σχετικά αισιόδοξη εικόνα, τουλάχιστον για την εξέλιξη των εμβολιασμών, ενδέχεται να υπάρξει το προσεχές φθινόπωρο και τέταρτο κύμα πανδημίας. Και σε αυτή την περίπτωση ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα στηθούν κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής στα μέσα φθινοπώρου. Αφού είναι εκτός υγειονομικής λογικής να οδηγείς δεκάδες χιλιάδες φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ με μάσκες στις κάλπες.

Ανακεφαλαιώνοντας, η εσωκομματική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ και με βάση τα σημερινά δεδομένα (και εφόσον δεν υπάρξουν τα δυο παραπάνω δεδομένα) το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Και όπως μάθαμε για αυτό το χρονοδιάγραμμα θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων στις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή: Εφημερίδα το ΚΑΡΦΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη