5 Μαΐ 2021

Πολιτικές διαβουλεύσεις Τουρκίας- Αιγύπτου αρχίζουν σήμερα

 


Μάιος 5, 2021. 09:34. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Τουρκική αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους Αιγύπτιους ομολόγους στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου για

πρώτη φορά σε περίπου 8 χρόνια.

 Σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Σεντάτ Ονέλ θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο πλαίσιο της διαδικασίας ομαλοποίησης με την Αίγυπτο.

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου 2021 υπό την προεδρία του Πρέσβη Σεντάτ Ονέλ, του Υφυπουργού Εξωτερικών και Πρέσβη Χαμντί Σανάντ Λόζα, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου. 

Σε αυτές τις διερευνητικές συνομιλίες, θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό πλαίσιο».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε ζωντανή εκπομπή στις 15 Απριλίου ότι συμφωνήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου,  ότι το κανάλι το οποίο άνοιξε πρώτα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, πρέπει να συνεχιστεί μέσω των υπουργείων Εξωτερικών.

--

The Hellenic Information Team

                

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  τηςενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttps://www.echedoros-a.gr


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη