Έρχεται ο πρώτος καύσωνας: Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία (χάρτες)

22 Ιουν 2021


Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού. Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάσει ακόμη και του 43 βαθμούς.

Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται σήμερα, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις (σε μερικές μάλιστα περιοχές το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των δύο εκατοστών).


Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη.

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται μέσα στο τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατου, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη