23 Ιουν 2021

Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία


Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), τα μέλη του οποίου αποφάσισαν θετικά κατά πλειοψηφία, να αποδεχθούν την πρόταση του υπουργείου Υγείας για δωρεάν διάθεση των self test για το επόμενο δίμηνο, Ιουλίου - Αυγούστου σε όσους πολίτες είναι δικαιούχοι.

Παράλληλα, η διανομή θα γίνεται εφάπαξ στην αρχή του μήνα με τέσσερα self test ανά ΑΜΚΑ.


Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σε πολλές περιφέρειες της χώρας, όπως η Αχαΐα, η Αττική και η Θεσσαλονίκη είχαν αρνηθεί να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση των self test μετά την 19η Ιουνίου.

Ενώ στη Θεσσαλονίκη το ζήτημα επιλύθηκε και η διάθεση των self test συνεχίζεται κανονικά, στην Αχαΐα και την Αττική, οι αντίστοιχοι σύλλογοι εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις, με το υπουργείο Υγείας να συνεχίζει τη δωρεάν διάθεση μέσω των σούπερ-μάρκετ στην Αχαΐα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ)
συνεδριάζει αύριο Τετάρτη προκειμένου να εξετάσει την στάση του στο ζήτημα.

Η απόφαση θα γνωστοποιηθεί αρμοδιως στο υπουργείο Υγείας.

Στην επίσημη ενημέρωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε:

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με Κοινωνική Ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό , αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο ). «Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη