Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών αύριο με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Ποιες ώρες

21 Σεπ 2021


Δωρεάν θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες αύριο Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συμμετοχής του ΟΑΣΘ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η δωρεάν μετακίνηση θα ισχύσει σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης εκτός των γραμμών 1Χ που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο και 1Ν που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυκτερινό.

Επιπλέον, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας δωρεάν την «Πολιτιστική Διαδρομή», το λεωφορείο της γραμμής 50, από τις 10 το πρωί.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ θα διαθέσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης 500 προτυπωμένα εισιτήρια μειωμένης τιμής, προκειμένου να προσφερθούν στους μαθητές οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση του Δήμου, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του δημαρχείου, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη