Δεν θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης

24 Σεπ 2021


Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στο Ground Zero όπου εκεί επρόκειτο να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασε η Αθήνα για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου.


Επισήμως οι λόγοι της μη πραγματοποίησης της συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου είναι το ότι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε την ίδια ώρα συνάντηση με το Editorial Board της Wall Street Journal.

Ωστόσο είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο λόγω της παρουσίας στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου.

Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και μετά από σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την ενόχληση της Αθήνας για την κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της» ήταν το λακωνικό σχόλιο του κ. Οικονόμου.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη