19 Σεπ 2021

Σέρβος πρόεδρος: η Τουρκία είναι φίλος της Σερβίας.

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για σημαντικά θέματα των

Βαλκανίκων και όχι μόνο για τις εντάσεις στη Β -Ε.

Ο Βούτσιτς απάντησε έτσι στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν συμφώνησε τον Πρόεδρο Ερντογάν για την κατάσταση στη Β -Ε, εάν ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την ηρεμία των εντάσεων εκεί και πρόσθεσε ότι το θέμα ήταν ολόκληρη η περιοχή.

 

Η Τουρκία είναι φίλος της Σερβίας, οι σχέσεις μπορεί να είναι ακόμα καλύτερες

Η Τουρκία είναι φίλος της Σερβίας και είμαι πεπεισμένος ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βούτσιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι σχέσεις είναι τώρα διαφορετικές από ό, τι πριν από 10, 15 ή 20 χρόνια. 

«Μπορούμε να καταβάλουμε περισσότερες προσπάθειες για να κάνουμε αυτές τις σχέσεις ακόμη καλύτερες και να δημιουργήσουμε πρόσθετη εμπιστοσύνη. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα και σημαντικά πράγματα για εμάς, μια κατάσταση χωρίς την οποία δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε ο Βούτσιτς. Πρόσθεσε ότι αυτός και ο Ερντογάν ήταν μόνοι στη συνάντηση με τους μεταφραστές, καθώς δεν γνωρίζει τουρκικά.

 

Ο Ερντογάν υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και πιστεύει ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση, δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από συνομιλίες με τον αρχηγό του τουρκικού κράτους στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση επικεντρώθηκε στη σχέση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ο Βούτσιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι μίλησαν επίσης για αυτό, καθώς και για ολόκληρη την περιοχή.

 

Ο Βούτσιτς είπε ότι μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στην ερώτηση των εγχώριων δημοσιογράφων για τα δημοσιεύματα των περιφερειακών, και κυρίως των κροατικών μέσων ενημέρωσης, επεσήμανε ότι μια τέτοια εκστρατεία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη