21 Σεπ 2021

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Θα χορηγείται σε δύο δόσεις


Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να χορηγείται σε δύο δόσεις, καθώς η δεύτερη δόση δύο μήνες μετά την πρώτη ανεβάζει πολύ τα αντισώματα και η προστασία αγγίζει το απόλυτο 100% για 14 ημέρες, ενώ μετά φτάνει το 94%.
Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι η τρίτη και τελική φάση των κλινικών ερευνών κατέδειξε αποτελεσματικότητα κατά 94% έναντι της συμπτωματικής Covid-19 στις ΗΠΑ, και προστασία κατά 75% παγκοσμίως.
Πολύ σημαντικό είναι ότι η χορήγηση δεύτερης δόσης μετά δύο μήνες εκτόξευσε τον αριθμό αντισωμάτων σε τετραπλάσια έως εξαπλάσια, ενώ η χορήγηση, σύμφωνα με το Reuters, μετά έξι μήνες προσέφερε σε έλεγχο έως και 12πλάσια αύξηση αντισωμάτων.

Ειδικά έναντι της σοβαρής νόσησης, η δεύτερη δόση προσέφερε 14 τουλάχιστον ημέρες μετά τη χορήγησή της απόλυτη προστασία (100%), σύμφωνα πάντα με την ίδια την Johnson & Johnson.

Επιπλέον οι μελέτες έδειξαν καλή αποδοχή της δεύτερης δόσης του εμβολίου από τους οργανισμούς των εθελοντών που συμμετείχαν στις μελέτες.

Η μονή δόση προσέφερε 79% προστασία από μόλυνση με βάση τα πραγματικά πια στοιχεία στον αμερικανικό πληθυσμό, όχι κλινικές μελέτες
.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη