20 Σεπ 2021

Superleague: Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ στην Κρήτη - Επαγγελματικές νίκες για ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία


Το πρώτο του τρίποντο της χρονιάς πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν από την έδρα της Λαμίας, χάρη στα γκολ των Σισέ και Μπουχαλάκη, έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς στο πρώταθλημα, πιάνοντας την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα.

Την πρώτη του νίκη, μετά την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΣ, σημείωσε και ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατεί του Αστέρα στην Τρίπολη, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιερίνια.


Νωρίτερα, η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» στην Κρήτη, παρότι είχε προηγήθει με 3-0 κόντρα στην ΟΦΗ, ωστόσο η ομάδα του Νίκου Νιόμπλια κατάφερει να φέρει τα πάνω-κάτω και να αποσπάσει την ισοπαλία.

Παράλληλα, μεγάλη νίκη σημείωσε ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι, καθώς επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1, φτάνοντας και αυτός τους 4 βαθμούς, όντας πέμπτος στην βαθμολογία, ενώ ο Βόλος έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, μετά την νίκη του κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης.
Με τρία γκολ μετά το 78΄ ο ΟΦΗ «φρέναρε» την ΑΕΚ

Σε ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League, στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, ο ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία 3-3 από την ΑΕΚ, αν και έχανε 3-0 ως το 78΄(!), και την υποχρέωσε στην πρώτη βαθμολογική της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για την Ενωση, η οποία, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 36΄ λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, σημείωσε άλλα δύο γκολ με τον Τσούμπερ (41΄) και τον Ανσαριφάρντ (64΄). Στο φινάλε, όμως, οι Κρήτες με δύο τέρματα του Νέιρα (78΄, 84΄) κι ένα του Βούρου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν από το... πουθενά τη δεύτερη ισοπαλία τους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον εξερχόμενο Επασί, έστειλε όμως την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 5΄, όμως στο 15΄ ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ. Ο Αραούχο έκανε ωραία προσπάθεια, απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και απείλησε εκ νέου στο 27΄, όταν ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα-σουτ του Αμραμπατ. Στο 36΄, όμως, υπήρξε αλλαγή δεδομένων στο παιχνίδι, καθώς μετά από ένα μαρκάρισμα του Λάμπρου στον Γκαρσία ακολούθησε σύρραξη ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή, αλλά η «λόμπα» του Λάμπρου στο 39΄ πέρασε ελάχιστα έξω, και δύο λεπτά αργότερα (41΄) η Ενωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Σιμάνσκι ελίχθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Τσούμπερ έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με ωραίο σουτ νίκησε τον Επασί. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Τζαβέλλας «άγγιξε» το 0-3, αλλά αστόχησε από πολύ κοντά, μετά από ασταθή επέμβαση του Επασί.

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ούτε το σουτ του Νέιρα, ούτε η κεφαλιά του Διαμαντή βρήκαν στόχο, ενώ στο 58΄ ο Βράνιες ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Ντουρμισάι, που ήταν έτοιμος να πλασάρει. Ο Μιλόγεβιτς στο 62΄ πέρασε στο ματς τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ και ο Ιρανός επιθετικός δικαίωσε άμεσα τον προπονητή του, καθώς στο 64΄ πέτυχε με σουτ μέσα από την περιοχή το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Το ματς φαινόταν να έχει κριθεί, όμως ο Νέιρα είχε... διαφορετική άποψη. Ο Αργεντινός μείωσε στο 78΄ με ωραία κεφαλιά και στο 84΄, με σουτ από το ύψος της περιοχής (η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ξεγέλασε τον Στάνκοβιτς), αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ. Η επιμονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βούρος με κοντινή προβολή ισοφάρισε και στέρησε από τον «Δικέφαλο» την κορυφή.
Νίκη με άγχος και... τύχη ο Ολυμπιακός στη Λαμία

Παρότι «καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος», γα τη 2η αγωνιστική της Super League, και πέτυχε την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σισέ στο 12΄ και ο Μπουχαλάκης στο 32΄ ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων», αλλά στο β΄ μέρος η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μείωσε με τον Καραμάνο (72΄) και ίσως δικαιούτο να πάρει κάτι, δεδομένου ότι είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη και τρομερή χαμένη ευκαιρία με τον Βύντρα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, είχαν ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 10΄, όμως ο Βατσλίκ έκανε σπουδαία απόκρουση στην κεφαλιά του Τιρόνε. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη περίπτωση που επισκέφθηκε με αξιώσεις τα καρέ του Σαράνοφ, στο 12΄. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από μακριά ένα φάουλ «γεμίζοντας» τη μπάλα στην περιοχή κι εκεί ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους και με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών στο φετινό πρωτάθλημα. Χωρίς το ματς να έχει ιδιαίτερο ρυθμό, οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο και στο 32΄ διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Μπουχαλάκης έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, καταλήγοντας στα δίχτυα του Σαράνοφ.

Το β΄ μέρος άρχισε με τον Τικίνιο να καθυστερεί χαρακτηριστικά και να σπαταλάει μία πολύ καλή αντεπίθεση του Ολυμπιακού, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και «άγγιξαν» το γκολ στο 58΄, όμως η κεφαλιά του Καραμάνου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Βύντρα δεν βρήκε στόχο. Οι προσπάθειες της Λαμίας καρποφόρησαν στο 72΄, όταν σε ένα παράλληλο γύρισμα του Ρόμανιτς η «ερυθρόλευκη» άμυνα απέτυχε να διώξει και ο Καραμάνος με σουτ από το σημείο του πέναλτι μείωσε. Οι αλλαγές του Μαρτίνς δεν βελτίωσαν την εικόνα των πρωταθλητών, που στο 79΄ γλίτωσαν την ισοφάριση από καθαρή τύχη, καθώς ο Βύντρα δεν κατάφερε εξ επαφής να προωθήσει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από μία εκτέλεση φάουλ στην οποία δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα τέσσερις (!) αμυνόμενοι.
Πέρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ

Με γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 27ο λεπτό από τα 11 βήματα, από πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη (1-0) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης από μια παραδοσιακά δύσκολη για εκείνον έδρα, όπως είναι το «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο «Δικέφαλος» κάλυψε μέρος της αναπάντεχης εντός έδρας ήττας από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα, ενώ οι Αρκάδες, που είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη στο 86΄ (κεφαλιά του Μπαράλες στο δοκάρι), έμειναν στο βαθμό του Αγρινίου.

Αφού στο δεύτερο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία, όταν το μακρινό σουτ του Μιτρίτσα έδιωξε ο Παπαδόπουλος και η νέα προσπάθεια του Μουργκ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ο Αστέρας ανέλαβε τον έλεγχο προϊόντος του χρόνου και στο 18΄ ο Σίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας άσχημα.

Τρία λεπτά αργότερα στη σέντρα του Κανελλόπουλου η κεφαλιά-ψαράκι του Καπίγια έφυγε μόλις άουτ, αλλά στο 24΄ ο νεαρός Έλληνας μέσος μάρκαρε απρόσεκτα στην περιοχή τον Μπίσεσβαρ και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ανοίγοντας το σκορ στο 27ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ράσταβατς πίεσαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να απειλούν, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε καλό βράδυ. Ο διεθνής τερματοφύλακας, μεταξύ των άλλων αποκρούσεών του, επενέβη σωτήρια στο 61΄ στην κεφαλιά του Μπαράλες, ενώ στο 86΄ στάθηκε τυχερός, όταν η κεφαλιά του Μπαράλες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.
Απόδραση από το Περιστέρι για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής με 2-1 από το Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, κατακτώντας το πρώτο τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων πήρε προβάδισμα με τον Στέφανο Στρούγγη στο 44ο λεπτό, οι Αγρινιώτες ανταπέδωσαν με τον Νίκο Βέργο στο 72΄ κι έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Ρούντι Ζεστέντ στο 90΄, κι ενώ στο 90΄+5 ακυρώθηκε γκολ του Στρούγγη με τη χρήση VAR.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπεντινέλι στο 84΄ με δεύτερη κίτρινη, κι ενώ ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 61ο λεπτό.

Ύστερα από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, με πιο απειλητικούς τους γηπεδούχους, ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 44΄ με τον Στρούγγη, που είχε μπει στο 16ο λεπτό ως αναγκαστική αλλαγή για τον Χατζηισαΐα, όταν από φάουλ του Μουνίθ, βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με επιθετική διάθεση το β΄ ημίχρονο, πήρε την κατοχή και στο 72΄ ισοφάρισε με κοντινή γυριστή κεφαλιά του Βέργου. Η φάση ήταν οριακή, υπήρξε έλεγχος από το VAR και το γκολ μέτρησε.

Και αφού στο 74΄ ο Κουλούρης έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, στο 90΄ ο Ζεστέντ έδωσε το «τρίποντο» στον Παναιτωλικό με κοντινή προβολή, ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου.
«Πάρτι» του Βόλου στη Ριζούπολη

Μεγάλη νίκη για το Βόλο, που νίκησε εύκολα σήμερα στη Ριζούπολη τον Απόλλων Σμύρνης με 3-1, για τη 2η αγωνιστική της Super League. Η θεσσαλική ομάδα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-0 με τα γκολ των Φερνάντες (4'), Φαν Βέερτ (49') και Μπαρτόλο (63') και το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει με τον Ιωαννίδη στο 65ο λεπτό.
Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια και φοβερό σουτ του Φερνάντες έξω από την περιοχή. Το γκολ ήταν «ψυχρολουσία» για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο γήπεδο.
Αντίθετα ο Βόλος είχε πάντα τον έλεγχο του ματς και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κατάφερε να φθάσει στο 2-0, μετά από εξαιρετική κεφαλιά του Φαν Βέερτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 63ο λεπτό έφθασε στο 3-0, μετά από υπέροχη προσπάθεια του Μπαρτόλο και εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει με τον Ιωαννίδη στο 65ο λεπτό.

Τα Γιάννενα έχουν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει πως έχει πάρει πλέον για τα καλά τον... αέρα του Παναθηναϊκού. Μετά τις περσινές τρεις σερί νίκες της σε διάστημα 20 ημερών, η ομάδα της Ηπείρου νίκησε με 1-0 τους «πράσινους» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και έπιασε θέση στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο. Ο Γκαρντάβσκι με εντυπωσιακό γκολ στο 5ο λεπτό, χάρισε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ Γιάννινα, που έκανε το «2 στα 2» σε εκκίνηση πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και μόλις στο πρώτο δίλεπτο είχαν δύο «επισκέψεις» στην εστία του Παναθηναϊκού, με πιο σημαντική στιγμή το σουτ του Πέερσμαν που κόντραρε και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Από έξυπνη κίνηση και «σπάσιμο» της μπάλας του Περέα, ο Γκαρντάβσκι με τρομερό μακρινό σουτ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ στο 5ο λεπτό.

Στο 42’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν από γύρισμα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, ο Αϊτόρ αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε πολύ κακό τελείωμα.

Στο 44’ από χαμηλή σέντρα του Μορέιρα ο Περέα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, χάνοντας πολύ σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα να «κλείσει» το ημίχρονο με 1-0 υπέρ της γιαννιώτικης ομάδας.

Μετά την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός βγήκε στο γήπεδο με πιο επιθετική διάθεση και άρχισε να ψάχνει με καλύτερες συνεργασίες την προσέγγιση της αντίπαλης περιοχής.

Στο 54’ ένα πολύ καλό φάουλ του Λούντκβιστ από τα 40 μέτρα έφυγε πολύ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν ενώ στο 63’ από αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Περέα «έτρεξε» τον Βέλεθ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη από δύσκολη γωνία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε στο τελευταίο 20λεπτο, με την είσοδο του Βιγιαφάνιες στο «8» αντί του Μαουρίσιο και τη χρησιμοποίηση του Παλάσιος, αντί του αρνητικού για ακόμη ένα ματς Αϊτόρ.

Στο 78’ από συνεργασία των Βιτάλ και Παλάσιος η μπάλα επέστρεψε στον πρώτο, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν.

Στο 85’ από σέντρα του Χατζηγιοβάνη ο Κάργας στην προσπάθειά του να αποκρούσει λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 90' από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μακέντα έκανε κάκιστο τελείωμα μέσα στη μικρή περιοχή, με την κεφαλιά του να περνάει πολύ άουτ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ιωνικός – Άρης 1-0

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

Απόλλων Σμύρνης – ΝΠΣ Βόλος 1-3
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-2
ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία – Ολυμπιακός 1-2

Η βαθμολογία

 



H επόμενη αγωνιστική

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη