29 Σεπ 2008

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η FYROM ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η FYROM ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΠΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Βλέπουμε σήμερα την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και κανένας να μην ασχολείται με αυτό το τόσο σημαντικό θέμα!
Όταν η τιμή του πριν λίγα χρόνια ήταν 40 και πενήντα δολάρια πιο κάτω το βαρέλι και κάποιοι …κινδυνολόγοι δημοσιογράφοι έγραφαν ότι θα φτάσει στα 100 και στα 150, τότε τους περνούσαμε όλοι για ….χαζούς.
Όταν ο χρησμός της Πυθίας επαληθεύτηκε πριν λίγους μήνες, επικράτησε ένας μεγάλος πανικός στην παγκόσμια οικονομία και κάποιοι μίλησαν ακόμη και για …200 δολάρια το βαρέλι! Μετά η τιμή άρχισε να πέφτει σιγά, σιγά μέχρι τα …100. Και είμαστε σήμερα όλοι …ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!! Το παραμύθι του ΧΟΤΖΑ εφαρμοσμένο στην παγκόσμια οικονομία!!!

Πάμε τώρα στο εθνικό μας θέμα …
Όταν το 1992 ένα εκατομμύριο Έλληνες πλημμύρισαν τη Θεσσαλονίκη και είπαν με μια ΒΡΟΝΤΕΡΗ φωνή ένα μεγάλο ΟΧΙ στους πλαστογράφους γείτονες για το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ρητά και κατηγορηματικά να μην αναγνωρίσουμε ΠΟΤΕ όνομα του κράτους των Σκοπίων με τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 16 χρόνια αργότερα ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα παζάρευε αυτό ακριβώς το πράγμα και ότι ο γιος του Αντρέα Παπανδρέου, θα έγνεφε συγκαταβατικά το κεφάλι ψελλίζοντας ένα :
Yes man!!!
Πριν από 16 χρόνια δεν άκουγες από τους ηγέτες των γειτόνων μας το παραμικρό για Μέγα Αλέξανδρο, για Φίλιππο, για αγάλματα, για πλατείες και για …ονόματα αεροδρομίων!
Το μόνο που έλεγε ο Βουλγαρογενής Γκλιγκόρωφ ήταν, ότι: ‘εμείς είμαστε ΣΛΑΒΟΙ και δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες’….
Πριν από λίγα χρόνια όμως, άρχισε το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ του …ΧΟΤΖΑ: η προσπάθεια πλαστογράφησης της ελληνικής ιστορίας σε βαθμό μάλιστα …γραφικότητας, με σκοπό σε λίγο καιρό να τα …ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ οι Σκοπιανοί με τη ΝΕΑ τους ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να ζητήσουν συγνώμη για τον Γκρουέφσκι και κάποιους άλλους γραφικούς πολιτικούς τους, να παραδεχτούν ότι είναι ΣΛΑΒΟΙ με αντάλλαγμα την ….αναγνώριση της σύνθετης ονομασίας!!! Και εμείς ο Ελληνικός λαός τότε, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
Ίσα ίσα που κάποιοι …γνωστοί, άγνωστοι δημοσιογράφοι, θα ξεκινήσουν εκστρατεία παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης για τους ….καλούς μας γείτονες που αναγνώρισαν το λάθος τους και πως τώρα πρέπει να τους …συγχωρήσουμε εμείς οι γαλαντόμοι και να τους αναγνωρίσουμε για παράδειγμα ως ….Βόρεια Μακεδονία!
Και δυστυχώς τότε ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ…
Η τεχνική της παραπλάνησης του ελληνικού λαού, θα έχει πετύχει τον στόχο της!
Γι αυτό ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ας έχουμε τα ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ…

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη